Τουρκία: “Εγώ είμαι ο νικητής της Κωνσταντινούπολης” δηλώνει ο Ιμάμογλου


Εκρέμ Ιμάμογλου, το όνομα που απειλεί να φέρει τα πάνω – κάτω στην Τουρκία. Επιμένει ότι είναι ο νικητής επί του Μπιναλί Γιλντιρίμ – εκλεκτού του Ταγίπ Ερντογάν – στις εκλογές για τον θώκο του δημάρχου της Κωνσταντινούπολης.

Ο υποψήφιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία υποστήριξε ότι είναι “πολύ καθαρό” πως το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) είναι αυτό που επικράτησε στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

“Ξέρω ότι κερδίσαμε στην Κωνσταντινούπολη, είναι πολύ καθαρό”, είπε ο υποψήφιος του CHP, ο Εκρέμ Ιμάμογλου, σε δημοσιογράφους.Τουρκία – Αγωνιά ο Μπιλντιρίμ, σε… αναμμένα κάρβουνα ο Ερντογάν

Το θρίλερ που αφορά τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης συνεχίζεται. Στο 98,8% των ψήφων η διαφορά ήταν μικρότερη από 4.500 ψήφους υπέρ του τελευταίου πρωθυπουργού της χώρας, του Μπιναλί Γιλντιρίμ, δεξιού χεριού του Τούρκου προέδρου.

Ο Γιλντιρίμ είχε σπεύσει να ανακοινώσει μπροστά στις κάμερες τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές και ευχαρίστησε όσους εργάστηκαν στην προεκλογική εκστρατεία, λέγοντας ότι στο εκλογικό του κέντρο έχουν λάβει το σύνολο της καταμέτρησης.

Την ίδια σχεδόν στιγμή ο αντίπαλός του και υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου σε δηλώσεις του τον κατηγόρησε για χειραγώγηση του κοινού και κάλεσε το ανώτατο εκλογικό συμβούλιο και τις τοπικές εκλογικές επιτροπές να κάνουν την δουλειά τους σωστά, ενώ κατηγόρησε το πρακτορείο ειδήσεων Αναντολού ότι μεταδίδει τα αποτελέσματα επιλεκτικά.

Ξέρω να δίνω συγχαρητήρια αλλά θέλω και να μου δίνουν. Η ενσωμάτωση δεν έχει ολοκληρωθεί, να περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα πρόσθεσε ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ