Γιατί η μαμά σου είναι η καλύτερη φίλη σου


Υπάρχουν φιλίες που χαλάνε στην πορεία του χρόνου και άλλες που γίνονται ολοένα και πιο δυνατές. Γιατί ποιος άλλος μπορεί να σε αγαπήσει και να σε καταλάβει περισσότερο από τη μαμά σου; Και ποιος μπορεί να σε θαυμάζει περισσότερο από εκείνη; Απλά κανείς.

Ναι, η μαμά σου είναι η καλύτερη σου φίλη κι ας μη σε ακολουθεί τα βράδια στα μπαρ.

Είναι η καλύτερή σου φίλη γιατί:

Είναι αυτή που σου σκουπίζει τα δάκρυα μετά από κάθε χωρισμό/αποτυχία/λάθος σου
Ό,τι κι αν έχει συμβεί θα είναι εκεί για να σε ακούσει όσες φορές κι αν έχεις το κουράγιο να πεις την ίδια ιστορία. Δε θα σου πει πως δε φταις αν έχεις φταίξει -ίσως της ξεφύγει εκείνο το μαμαδίστικο “στα ‘λεγα εγώ”. Αλλά δεν θα την παρεξηγήσεις γιατί είναι δύσκολο να έχεις διπλό ρόλο: και μαμά και φίλη.

Είναι αυτή που νοιάζεται για την εικόνα σου πιο πολύ κι από σένα
Η μαμά-φίλη είναι αυτή που δε θα σε αφήσει να βγεις με το λάθος ρούχο που μπορεί να τονίζει την περιφέρεια αν τσίμπησες κάνα δυο κιλάκια και εννοείται πως έχει άποψη για τις ανταύγειες που θέλεις να κάνεις. Το αγαπάει το παιδί της το όμορφο (όπως κάθε σοφή κουκουβάγια ) αλλά επειδή έχει ενστερνιστεί το ρεαλισμό μιλάει με ειλικρίνεια. Κι αυτό κάνει την γνώμη της πέρα για πέρα αναγκαία πριν κάθε έξοδο.

Είναι πάντα το πρώτο άτομο που θέλεις να μιλήσεις όταν συμβαίνει κάτι
Αυτό το συναίσθημα που νιώθεις όταν συμβαίνει κάτι και θέλεις να τσιρίξεις από χαρά ή από τα νεύρα σου. Και πριν αντιδράσεις σκέφτεσαι “μισό να πάρω τη μαμά μου.” Και μετά το τηλεφώνημα με τη τετράγωνη λογική που λειτουργεί σα μάντρα μέσα σου ηρεμείς χωρίς να μετρήσεις ως το 1000 και χωρίς βαλεριάνα. Απλά βλέπεις τα πράγματα πιο χαλαρά και δε χωρίζεις το Πέτρο που άργησε να έρθει να σε πάρει για να βγείτε επειδή ξεχάστηκε στα 5χ5 με τα παιδιά. Και δεν αντιδράς με φλόγες που για άλλο ένα σαββατοκύριακο θα κάνεις υπερωρίες στο γραφείο.

Τη νοιάζεσαι όσο κανέναν άλλο
Σκέφτεσαι πολλές φορές ότι μαζί είστε καλή ομάδα και συμπληρώνετε η μία την άλλη. Αλλά συχνά αναρωτιέσαι αν είναι ευτυχισμένη, αν έχει κάνει όσα θα ήθελε να είχε κάνει στη ζωή της ή αν τα όνειρά της σταμάτησαν ξαφνικά όταν ήρθες εσύ. Γιατί τι θέλει μια γυναίκα όταν γίνει μάνα πέρα από το να είναι η δυνατή φίλη της κόρης της; Αρκεί όμως αυτό για να είναι ευτυχισμένη;

Διαφωνείτε συχνά αλλά δεν κρατάει για πολύ
Όλες οι φίλες διαφωνούν μεταξύ τους. Μπορεί να ξέχασες να πετάξεις τα σκουπίδια κι εκείνη να παρέλειψε να κάνει τσεκ απ για την καρδιά της. Ναι θα της φωνάξεις όπως σου φώναξε κι εκείνη από αγάπη όταν τα ξαναβρήκες με τον Πέτρο κι ας ήξερες πως δε θα κρατήσει. Όπως δεν κρατάει και ο θυμός ανάμεσά σας. Άλλωστε μετά από έναν τσακωμό γίνονται οι πιο σφιχτές αγκαλιές και το παστίτσιο είναι η καλύτερη συγγνώμη.

Δεν ξέρω αν θα παίξω ποτέ το δικό σου ρόλο κι αν θα αποκτήσω δικά μου παιδιά. Αλλά αν ποτέ συμβεί εύχομαι να καταφέρω να έχω διπλό ρόλο. Να μπορώ να είμαι όλα όσα είσαι εσύ για μένα. Και μαμά και φίλη. Γιατί άλλωστε τι χρειάζονται τα παιδιά; Κάποιον να μας λέει να μη σπάσουμε το βάζο γιατί θα κοπούμε. Κάποιον που να μας εξηγεί πως αν το σπάσουμε και το κολλήσουμε δε θα είναι ποτέ το ίδιο με πριν. Και τέλος κάποιον που ακόμα κι αν κοπούμε με τα γυαλιά πρώτα θα μας φωνάξει κι έπειτα θα μας πάρει μια αγκαλιά.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ