Ήσουν κι εσύ ζωηρό παιδί; Η επιστήμη σε δικαιώνει!


Μήπως ήσουν κι εσύ ατίθασος μικρός; Μήπως έκανες συνέχεια ζημιές και σε κυνηγούσαν οι γονείς σου για να καθίσεις φρόνιμος; Σίγουρα δεν έκανες κάτι λάθος!
Σύμφωνα με μια έρευνα για τα ζωηρά παιδιά αποδείχθηκε ότι τα παιδιά αυτά έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιτύχουν στο μέλλον.

Τα επαναστατικά παιδιά μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για όλους τους γονείς που δεν καταλαβαίνουν τον λόγο για τον οποίο τα παιδιά τους συμπεριφέρονται άσχημα, τους αμφισβητούν και επαναστατούν. Παρ’όλα αυτά, σύμφωνα με έρευνα της Research Gate, τα πιο ανυπάκουα παιδιά είναι πιο πιθανό να πετύχουν ως ενήλικες και να αποκτήσουν υψηλή οικονομική κατάσταση.

Όταν τα παιδιά αρχίζουν να πηγαίνουν σχολείο και να διαβάζουν, όλοι πιστεύουν ότι πρέπει να έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά για ένα ελπιδοφόρο μέλλον, όπως καλούς βαθμους, προσεγμένη συμπεριφορά, σεβασμό, υπακοή και ηρεμία. Η μελέτη αυτή, η οποία συγκέντρωσε πληροφορίες από το 1968, βασίστηκε στη συμπεριφορά περίπου 3.000 παιδιών ηλικίας 8 εώς 12 διαφορετικού οικονομικού, κοινωνικού και οικογενειακού επιπέδου.

Αυτή η έρευνα για τα ζωηρά παιδιά διαπίστωσε ότι τα παιδιά που τείνουν να αμφισβητούν τις αρχές και να σκέφτονται πέρα από τα όρια που τους έχουν επιβληθεί, έχουν δημιουργικό πλεονέκτημα όταν πρόκειται για νέες ιδέες ή για εκκίνηση επιχειρήσεων. Εκείνοι που θεωρούνταν επαναστατικοί και ανυπάκουοι, κατάφεραν να καταλάβουν σημαντικές θέσεις εργασίας και να κερδίσουν περισσότερα χρήματα από εκείνους που είχαν καλύτερους βαθμούς και ήταν πιο φρόνιμοι στα παιδικά τους χρόνια.

Γιατί συμβαίνει αυτό;
Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, η επιτυχία των επαναστατικών παιδιών στην ενηλικίωση μπορεί να οφείλεται στον εγωισμό και την ικανότητά τους να φροντίζουν τα δικά τους συμφέροντα.

Επειδή δεν συμμορφώνονται στους κανόνες που τους επιβάλλονται, γίνονται πιο ειδήμονες στη διαπραγμάτευση και υπεράσπιση του μισθού που θέλουν, καθώς η συμπεριφορά τους τους οδηγεί πάντα στο να αναζητούν την πιο συμφέρουσα και ιδανική λύση για αυτούς.

Με βάση την έρευνα για τα ζωηρά παιδιά, η επαναστατική συμπεριφορά που είχαν όταν ήταν σε νεαρή ηλικία, δεν έχει καμία σχέση με αυτό που είναι σήμερα και η επιτυχία τους μπορεί να εξηγηθεί με αρκετούς τρόπους.

Αυτά, λοιπόν, τα παιδιά που μπορεί να έχουν περάσει περισσότερο χρόνο στο σχολείο, αυξάνουν την ευκαιρία να απορροφήσουν την γνώση για την δευτεροβάθμια ή τριτοβάθμια εκπαίδευση και να γνωρίζουν καλύτερα τι θέλουν για το μέλλον τους.

Αν ήσουν κι εσύ ένα ανήσυχο και ανυπάκουο παιδί, δεν είναι ανησυχητικό, καθώς μπορεί να γίνεις ένας επιτυχημένος και ολοκληρωμένος ενήλικας!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ