Πότε το σουτιέν είναι λάθος νούμερο; Μυστικά για τη σωστή επιλογή!


Το ξέρετε ότι σύμφωνα με έρευνες, περίπου το 80% των γυναικών φοράνε λάθος μέγεθος στηθόδεσμου και δεν το γνωρίζουν; Εσείς είστε σίγουρη ότι φοράτε το σωστό νούμερο; Δείτε πώς θα καταλάβετε ότι είναι λάθος και μερικά μικρά μυστικά που θα σας βοηθήσουν να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Το να φοράμε το κατάλληλο μέγεθος σουτιέν δεν έχει να κάνει μόνο με την τέλεια εμφάνιση, τη δημιουργία σαγηνευτικού μπούστου και την ανόρθωση του στήθους. Πάνω απ’ όλα είναι θέμα υγείας!

Αν ένας στηθόδεσμος είναι μικρός και πολύ στενός μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, όπως να εμποδίζει την αναπνοή, να προκαλέσει πόνο στην πλάτη και το στήθος, ενώ έχει επιπτώσεις και στην κακή στάση του σώματος.

Από την άλλη μεριά, αν φοράτε ένα μεγάλο νούμερο, τότε το στήθος δεν θα έχει την κατάλληλη στήριξη. Ιδιαίτερα αν πρόκειται για μεγάλους και βαρείς μαστούς, ενδέχεται να προκληθεί χαλάρωση στους ιστούς τους.

Πώς θα καταλάβουμε ότι φοράμε το λάθος νούμερο;
Αν το σουτιέν που φοράτε σας προκαλεί δυσφορία, πόνο ή ενόχληση σε οποιοδήποτε σημείο του στήθους, τότε το μέγεθος ή το σχέδιο δεν είναι κατάλληλο.

Ο μαστός δεν κάθεται σωστά μέσα στο cup και ξεχειλίζει από τα πλάγια ή την κορυφή του. Αυτό είναι σημάδι ότι χρειάζεστε μεγαλύτερο νούμερο.

Ο στηθόδεσμος σακουλιάζει και έχει κενό στο σημείο της μασχάλης, είτε πάνω από τον μαστό; Αυτό δείχνει πως σας είναι μεγάλος.

Εφ’ όσον οι τιράντες είναι χαλαρές και ζαρώνουν, τότε είτε χρειάζεται να τις σφίξετε ή χρειάζεστε μικρότερο νούμερο στο cup. Αν πάλι, οι τιράντες σας προκαλούν σημάδια, χαλαρώστε τις ή επιλέξτε ένα πιο ενισχυμένο σχέδιο στηθόδεσμου με πιο χοντρές τιράντες.

Αν επιλέξετε ένα σουτιέν με μπανέλα, τότε αυτή θα πρέπει να είναι άνετη και να ακουμπάει στον θώρακα. Αν είναι στον αέρα ή πάνω στον μαστό, τότε χρειάζεστε μικρότερο μέγεθος πλάτης και όχι αλλαγή cup.

Η πλάτη του σουτιέν δεν πρέπει να είναι ούτε πιο χαμηλά, ούτε πιο ψηλά από το μπροστινό μέρος. Θα πρέπει το λάστιχο του τελειώματος του στηθόδεσμου να είναι παράλληλο με το έδαφος. Αν η πλάτη του σουτιέν ανεβαίνει, τότε το μέγεθος της περιφέρειας του θώρακα είναι μεγάλο.

Στις περιπτώσεις που το στήθος δεν είναι στητό, πέφτει προς τα κάτω ή πιέζεται, τότε ο στηθόδεσμος είναι λάθος σε μέγεθος.

Μυστικά για σωστή επιλογή
Το σωστό νούμερο σουτιέν πρέπει να σας προσφέρει άνεση, το cup να εφαρμόζει τέλεια και να αγκαλιάζει το στήθος, το μπροστινό κεντρικό του μέρος να ακουμπάει στον θώρακα και η πλάτη να παραμένει στη θέση της.

Μην ξεχνάτε πως τις μέρες της περιόδου, καθώς και λίγο πριν, το στήθος είναι πρησμένο. Άρα όταν αγοράζετε σουτιέν αποφύγετε να πάρετε ένα νούμερο που σας είναι ίσα ίσα γιατί δεν θα σας κάνει εκείνες τις ημέρες του μήνα.

Προτιμήστε να αγοράζετε έναν στηθόδεσμο που να κουμπώνει στο τέρμα, δηλαδή στην τελευταία θέση του προς τα έξω. Ο λόγος είναι πως τα λάστιχα του σουτιέν χαλαρώνουν από τη χρήση, καθώς και μετά από κάποια πλυσίματα. Επιλέγοντας αυτό το μέγεθος περιφέρειας έχετε το περιθώριο να σφίξετε λίγο το λάστιχο, όταν αυτό χαλαρώσει, κουμπώνοντας το πιο μέσα.

Ένας ακόμη κανόνας για τη σωστή επιλογή της περιφέρειας του σουτιέν είναι να έχει περιθώριο ώστε να χωράνε 2 δάχτυλα. Έτσι το λάστιχο δεν θα είναι σφιχτό και ενοχλητικό.

Aπό τη Μαρία Καλοπούλου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ