ΕΚΤΑΚΤΟ – ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Παραιτείται ο Τσίπρας από Πρωθυπουργός λόγω της υπόθεσης Πετσίτη – Έκτακτες εκλογές και υπηρεσιακή Κυβέρνηση


Μετά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες σε ό,τι αφορά τον ρόλο του Μανώλη Πετσίτη στη υπόθεση της ΔΕΠΑ

Υπενθυμίζεται ότι η Αρχή έχει ήδη αποστείλει στην Κύπρο και σε άλλες χώρες αιτήματα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών και αναμένει τις σχετικές απαντήσεις.Μόλις οι απαντήσεις αυτές φτάσουν στην Αρχή, αμέσως θα σταλούν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές ενώπιον των οποίων υπάρχουν ήδη ανοιχτές δικογραφίες, με σοβαρά κακουργήματα για την υπόθεση της ΔΕΠΑ.

Ραγδαίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό

Σύμφωνα με διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να παραιτηθεί από Πρωθυπουργός, πράγμα που θα ανακοινώσει τις επόμενες ώρες, ενώ θα συγκληθεί υπηρεσιακή Κυβέρνηση μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών που θα γίνουν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Ο λόγος παραίτησης του, σύμφωνα πάντα με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, έχει να κάνει καθαρά “για ηθικούς λόγους” όπως αποκάλυψε στενός του συνεργάτης, αφού ο Μανώλης Πετσίτης ή Μανόλο (όπως χαρακτηριστικά τον λένε οι κολλητοί του) που κατηγορείται με σοβαρά κακουργήματα στην υπόθεση της ΔΕΠΑ, είναι στενός του φίλος.

Αναμένονται οι ανακοινώσεις σε λίγη ώρα, στη σκιά του αγαπητού -της Κυβέρνησης- Μανόλο.

Το χρονικό της αποκάλυψης και τα χιλιάδες ευρώ σε λογαριασμούς του “Μανόλο”

Μετά τον πρώτο σάλο των αποκαλύψεων για την εντυπωσιακή εκτίναξη ενός απλού ανθρώπου από την Καισαριανή που δούλευε σερβιτόρος για να τα βγάλει πέρα σε συνοδοιπόρο μεγάλων επιχειρηματιών και επιδέξιο «νταραβεριτζή» με (φανερά) εισοδήματα άνω των 200.000 ευρώ τον χρόνο (το 2016 και το 2017), με μοναδικό «διαβατήριο» ότι ήταν κολλητός και συμμαθητής του κ. Νίκου Παππά, τα ίχνη του «Μανόλο» χάθηκαν. Κάποιοι τον συμβούλεψαν να εξαφανιστεί, να κινείται δηλαδή «κάτω από τα ραντάρ» για να μένει αόρατος, όπως λέει και ο παλιός νόμος της Κόζα Νόστρα.

Μόνο που είναι πολύ δύσκολο πλέον να κρύβεσαι «κάτω από τα ραντάρ»

Οι σημερινές αποκαλύψεις εμφανίζουν τον κ. Πετσίτη να κατοικοεδρεύει σχεδόν μόνιμα στην Κύπρο από τη στιγμή που τα έργα και οι ημέρες του βγήκαν στην επιφάνεια, δηλαδή από τον περασμένο Δεκέμβριο. Διαμένει σε πολυτελές συγκρότημα κατοικιών έξω από τη Λάρνακα, πάντα δίπλα στο αγαπημένο φετίχ του παιδιού από την Καισαριανή που κατάφερε να αφήσει πίσω του τη φτώχεια: τις πισίνες.

Με την ίδια ακριβώς μεθοδολογία που είχε χρησιμοποιήσει και για την εντυπωσιακή βίλα της Βαρυμπόμπης, ο κ. Πετσίτης έχει φροντίσει να είναι αόρατος και όλα τα χαρτιά και τα αναγκαία για το σπίτι να είναι στο όνομα φίλων και συνεργατών από τις μπίζνες δικηγόρων.

Η δεύτερη αποκάλυψη είναι ακόμη πιο σημαντική

Όπως είναι γνωστό, με εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προς την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος (25 Ιανουαρίου) ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του κ. Πετσίτη στην Ελλάδα και την Κύπρο. Την αφορμή έδωσαν οι μυστηριώδεις κινήσεις του στη ΔΕΠΑ και οι επαφές που φέρεται να είχε ως εκπρόσωπος των Ελληνικών Λιπασμάτων.

Σε χθεσινές δηλώσεις της η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι «ο πλουτισμός Πετσίτη είναι πλουτισμός σχετιζόμενος με Παππά και Τσίπρα».

Αλλά πως προέκυψε το σκάνδαλο και τι αποκαλύπτουν οι λογαριασμοί;

Παρότι οι έλεγχοι συνεχίζονται, τα πρώτα ευρήματα δείχνουν χρηματικά ποσά αρκετών χιλιάδων ευρώ με προέλευση από κυπριακές εταιρείες σε τραπεζικούς λογαριασμούς του κ. Πετσίτη σε μία από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Τα ποσά εκτός από μεγάλα είναι και αδικαιολόγητα, καθώς δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν υπηρεσίες του κ. Πετσίτη προς τις εταιρείες-τροφοδότες. Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, στις ερευνώμενες συναλλαγές εμπλέκεται και ένας «φίλος από τα παλιά», ήτοι η δικηγορική εταιρεία Αρτέμη Αρτεμίου, για την οποία από το 2013 ο κ. Πετσίτης εμφανίζεται ως φορολογικός αντιπρόσωπος στην Ελλάδα.

Ποιος είναι ο Κύπριος δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου; Πρόκειται για τον γνωστό «συνοδοιπόρο» του κ. Παππά στο περίφημο εξωτικό ταξίδι της Βενεζουέλας, ένα ταξίδι που ακόμη παραμένει μυστήριο και έναν δικηγόρο που ειδικεύεται στις offshore. Τυγχάνει επίσης να είναι και «παλιός σύντροφος», καθώς τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του Λάμπρος Πιερή αποτελούν εξέχοντα στελέχη του ΑΚΕΛ, του «αδελφού» κόμματος του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεγαλόνησο.

Επίσης στους τροφοδότες των λογαριασμών του κ. Πετσίτη περιλαμβάνεται και πολύ γνωστός Κύπριος δικηγόρος, παντρεμένος με Ελληνίδα ηθοποιό, ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με έτερο Ελληνα επιχειρηματία που μισθοδοτούσε τον κ. Πετσίτη τα χρυσά χρόνια 2016-2017. Για τους λογαριασμούς του κ. Πετσίτη οι έρευνες συνεχίζονται μετά τα πρώτα ενδιαφέροντα ευρήματα. Πάντως, οι δικαστικές αρχές στην Ελλάδα ήδη έχουν ενημερωθεί με προσχέδιο πορίσματος από τους ελεγκτές για τους λογαριασμούς με τα αδικαιολόγητα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, η έρευνα στους λογαριασμούς Πετσίτη επεκτείνεται εκτός από Ελλάδα και Κύπρο και στην Ελβετία. Είναι βέβαιο ότι το επόμενο διάστημα θα προκύψουν νέα στοιχεία τα οποία θα ρίξουν περισσότερο φως στην υπόθεση.

Το κόλλημα με την Κύπρο

Φαίνεται, όμως, ότι ο «Μανόλο του Παππά» έχει κάποια μόνιμα κολλήματα, όπως με την Κύπρο, τους δικηγόρους και τη διαμονή του σε πολυτελείς βίλες, για την οποία φροντίζουν πάντα οι φίλοι δικηγόροι.

Ενώ, λοιπόν, ο ίδιος μπέρδευε συνέχεια τα στοιχεία της διαμονής του και πόσταρε στο Facebook φωτογραφίες από το Λονδίνο μαζί με την εντυπωσιακή καλλιτέχνιδα φίλη του, ο «φτωχοδιάβολος» από την Καισαριανή την είχε αράξει εδώ και 4 μήνες λίγο πιο μακριά από το… Knightsbridge του Λονδίνου, συγκεκριμένα στα Περβόλια της Λάρνακας.

Φαίνεται ότι η Κύπρος κέρδισε την προτίμησή του για την πολυτελή εθελοντική «εξορία» του επειδή εκεί, στη Μεγαλόνησο, είχε χτίσει τις επαφές του από τα χρυσά χρόνια της ανέλιξής του. Μεταξύ άλλων, τους επώνυμους και καλά διασυνδεδεμένους Κύπριους δικηγόρους που εκπροσωπούσε για χρόνια στην Ελλάδα ως φορολογικός αντιπρόσωπός τους. Μάλιστα, σύμφωνα με καλά ενημερωμένη πηγή, ένας από αυτούς μεσολάβησε για την ομαλή και πολυτελή μετεγκατάστασή του στην Κύπρο.

Ο «Μανόλο του Μαξίμου», έχοντας εγκαταλείψει την περίφημη βίλα της Βαρυμπόμπης (αφήνοντας και ένα μεγάλο φέσι στον ιδιοκτήτη της), αναζήτησε νέο καταφύγιο στη Μεγαλόνησο με παρεμφερείς προδιαγραφές, δηλαδή να μην υστερεί σε ανέσεις και να προσφέρει την αναγκαία ιδιωτικότητα. Φίλος λοιπόν και συνεργάτης δικηγόρος μεσολάβησε για την παραχώρηση πολυτελούς διαμερίσματος άνω των 200 τ.μ., το οποίο μάλιστα βρίσκεται μέσα σε συγκρότημα μοντέρνων κατοικιών με πισίνα στην περιοχή Περβόλια Λάρνακας. Πρόκειται για ένα όμορφο χωριό στα νότια παράλια της Κύπρου, σε απόσταση 16 χιλιομέτρων από την πόλη της Λάρνακας και 55 χιλιομέτρων από τη Λευκωσία, το οποίο περιβάλλεται από μια πανέμορφη παραλία 4 χιλιομέτρων.

Όπως και στην περίπτωση της Βαρυμπόμπης, όπου το ενοίκιο της βίλας καταβαλλόταν από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, καθώς ο κ. Πετσίτης δεν ήθελε να φαίνεται στο μισθωτήριο το όνομά του, έτσι και στα Περβόλια το ενοίκιο δεν πληρώνεται από τον ίδιο. Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, τα χρήματα για την ενοικίαση του διαμερίσματος τα δίνει ο δικηγόρος που μεσολάβησε για να βρεθεί το σπίτι.

Άλλες πηγές υποστηρίζουν ότι το ακίνητο του παραχωρήθηκε δωρεάν. Ωστόσο, άξια προσοχής είναι η εξής σύμπτωση: ο ίδιος δικηγόρος φέρεται να απασχολεί τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στην Ελλάδα γιατί διαθέτει -άγνωστο πώς- δύο ελληνικά ΑΦΜ, τα οποία εκδόθηκαν από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Το ένα αποκτήθηκε με κυπριακό διαβατήριο και το δεύτερο με διαβατήριο Αυστραλίας. Το ίδιο πρόσωπο φέρεται επίσης να συνεργάζεται με διαφημιστική εταιρεία στην Ελλάδα που αναλαμβάνει έργα προβολής μεγάλων ΔΕΚΟ και οργανισμών, αλλά και επιχειρήσεων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση.

Τα fake ταξίδια στο Λονδίνο

Μετακομίζοντας στην Κύπρο, ο κ. Πετσίτης προσπάθησε να εγκλιματιστεί στο νέο του περιβάλλον. Γι’ αυτό στην αρχή πήρε μαζί του και τους γονείς του, ενώ τον επισκέπτονταν επίσης οι δυο του κόρες από τον πρώτο του γάμο. Μαζί του ταξίδεψε και ο Κ.Π., ο οποίος εκτελούσε χρέη οδηγού και σωματοφύλακα μέχρι να πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής για την Αθήνα μετά από έντονο διαπληκτισμό που είχε με τον κ. Πετσίτη. Ο «Μανόλο» αποκαλούσε τον οδηγό του «ο κύριος αρνητικός» και γι’ αυτό τον έστειλε πίσω στην Αθήνα. Επίσης, για σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με τον «εκρηκτικό Μανόλο» κατέβηκε στην Κύπρο και η πρώην σύντροφός του.

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν σειρά αντιδράσεων από την αντιπολίτευση, η οποία ζήτησε απαντήσεις

Σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ. αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχει «πια καμιά αμφιβολία ότι η παρέα του Μαξίμου εμπλέκεται σε ένα μεγάλο οικονομικο σκάνδαλο που μόλις άρχισε να ξετυλίγεται», καθώς και ότι: «O κ. Τσίπρας δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Οφείλει σήμερα κι όλας να απαντήσει αν καλύπτει τις σκοτεινές δραστηριότητες των κ. Παππά, Πετσίτη και Αρτεμίου».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ