3 φανταστικές λύσεις για να επενδύσεις τον τοίχο σου με ψεύτικη πέτρα!


Η επένδυση τοίχου με πέτρα προσδίδει έναν άλλο αέρα στο εσωτερικό του σπιτιού. Υπάρχουν πολλά είδη πέτρας που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διακόσμηση του τοίχου και προσφέρουν ένα εξαιρετικά καλαίσθητο αποτέλεσμα, όπως είναι οι πλάκες Καρύστου. Ωστόσο, η επένδυση τοίχου με πέτρα απαιτεί ένα αρκετά καλό budget και μπορεί να γίνει μια δύσκολη διαδικασία, για εκείνους που την τοποθετούν, εξαιτίας της ανομοιογένειας στα κομμάτια.

Με την επένδυση εσωτερικού τοίχου με ψεύτικη πέτρα μπορείς να γλιτώσεις τα παραπάνω προβλήματα, να μειώσεις σημαντικά τα κόστη και να προσφέρεις στο χώρο σου την ανανέωση που επιθυμείς. Η επένδυση του τοίχου σου με ψεύτικη πέτρα δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από την επένδυση τοίχου με φυσική πέτρα. Παρακάτω μπορείς να βρεις αρκετά παραδείγματα που θα σε πείσουν πως η ψεύτικη πέτρα μπορεί να φανεί αρκετά αντάξια της φυσικής πέτρας.

1. Επένδυση Τοίχου με Πάνελ Τεχνητής Πέτρας

Η πέτρα στον τοίχο του σαλονιού, μπορεί να αναδείξει τη διακόσμηση και να προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας. Στην επένδυση εσωτερικού τοίχου με ψεύτικη πέτρα μπορείς να επιλέξεις την τοποθέτηση πάνελ ψεύτικης πέτρας από μασίφ. Στο εμπόριο υπάρχουν αρκετές επιλογές σε χρώματα και σχέδια, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και του πιο απαιτητικού.

 

Τα πάνελ από μασίφ είναι έτοιμα τεμάχια που τοποθετούνται στον τοίχο και ενώνονται. Στην όψη μοιάζουν σαν να έχει τοποθετηθεί ένα-ένα κάθε κομμάτι πέτρας στον τοίχο και προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εικόνα. Αν, λοιπόν, θέλεις να τοποθετήσεις πέτρα στον τοίχο του σαλονιού, τα πάνελ μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες σου και με το παραπάνω.

2. Επένδυση Τοίχου με Εύκαμπτη Πέτρα

Η εύκαμπτη πέτρα είναι ένα τεχνητό πέτρωμα που κατασκευάζεται κυρίως από φυσικά ορυκτά υλικά. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές στην επένδυση εσωτερικού τοίχου με ψεύτικη πέτρα. Η σύνθεσή της προσφέρει αρκετά πλεονεκτήματα, τόσο στην τοποθέτηση, όσο και στο συνδυασμό χαμηλού κόστους και μεγάλης διάρκειας ζωής. Είναι αρκετά ανθεκτική στο πέρασμα των χρόνων και διαθέτει, επίσης, την ιδιότητα να προστατεύει τον τοίχο από την υγρασία, προσφέροντας μόνωση. Όπως υποδηλώνει και η ονομασία της, ο συγκεκριμένος τύπος τεχνητής πέτρας παρουσιάζει αρκετή ευκαμψία και μπορεί να τοποθετηθεί ακόμη και στα πιο δύσκολα μέρη, όπως είναι η κάλυψη κολώνας.

Στην επένδυση εσωτερικού τοίχου με ψεύτικη πέτρα, η εύκαμπτη πέτρα μπορεί να τοποθετηθεί και να διατηρηθεί αναλλοίωτη. Μπορείς να την τοποθετήσεις σε τοίχους που εμφανίζουν αρκετή υγρασία, όσο και σε σημεία που αρκετές αυξομειώσεις θερμοκρασίας, όπως είναι ο τοίχος του τζακιού, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος να χαλάσει ή να αποκολληθεί από το σημείο εφαρμογής της.

3. Επένδυση Τοίχου με Φλούδα Πέτρας

Στην επένδυση εσωτερικού τοίχου με ψεύτικη πέτρα προσφέρονται αρκετές επιλογές. Ακόμη μια αξιόλογη επιλογή αποτελεί η επένδυση τοίχου με φλούδα πέτρας. Η φλούδα πέτρας κατασκευάζεται από φυσικά ορυκτά υλικά και τσιμέντο. Είναι αρκετά πιο ελαφριά σε βάρος από την κανονική πέτρα, κάτι που προσφέρει αρκετά οφέλη, καθώς αποφεύγεται το επιπλέον βάρος στους τοίχους του σπιτιού. Στην όψη μοιάζει αρκετά με φυσική πέτρα σε μορφή πλακιδίου και διατίθεται σε αρκετά σχέδια και υλικά.

Η επένδυση με φλούδα πέτρας, οπτικά δίνει την εντύπωση της αληθινής πέτρας. Αυτό που διαχωρίζει τη φλούδα από την κανονική πέτρα είναι η ευκολία της τοποθέτησης και η διαφορά του βάρους. Η μορφολογία της, της επιτρέπει να τοποθετείται σε διάφορες επιφάνειες, όπως είναι το μπετόν, ο σοβάς, οι γυψοσανίδες, το ξύλο κλπ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ