5 Δεκεμβρίου 2025

Σπιτική σοκολατόπιτα – Θα «ισοπεδώσει» και του ζαχαροπλαστείου


Η σοκολατόπιτα είναι ένα από τα πιο λαχταριστά γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε! Είναι ιδανική για να κλείσετε ένα γεύμα ή να συνοδεύσετε τον καφέ σας. Με πλούσια, υγρή υφή και έντονη γεύση σοκολάτας, αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας.

Σοκολατόπιτα – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 30-35 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 55 λεπτά

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα:

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 ml νερό
  • 50 γρ. κακάο σε σκόνη
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανση φούρνου: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Λιώσιμο σοκολάτας: Σε μπεν μαρί, λιώστε το βούτυρο με την κουβερτούρα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει.
  3. Ανακάτεμα υλικών: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το λιωμένο μείγμα σοκολάτας και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθήκη στερεών υλικών: Κοσκινίστε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι. Προσθέστε τα στο μείγμα και ανακατέψτε απαλά.
  5. Ψήσιμο: Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
  6. Ετοιμασία σιροπιού: Σε ένα κατσαρολάκι, βράστε το νερό με τη ζάχαρη, το κακάο και τη βανιλίνη για 5 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Σιρόπιασμα: Μόλις η σοκολατόπιτα βγει από τον φούρνο, περιχύστε τη με το χλιαρό σιρόπι.
  8. Σερβίρισμα: Αφήστε τη σοκολατόπιτα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ