Σε παχαίνουν τα αμύγδαλα; Εδώ είναι η αλήθεια


Σε παχαίνουν;

Σε παχαίνουν τα αμύγδαλα; Αυτά τα αγαπημένα φυτικά προϊόντα που αποτελούν φυσικά μέρος των αποξηραμένων φρούτων, είναι στην πραγματικότητα καρποί της αμυγδαλιάς και πάντα αγαπούσαν και εκτιμούσαν πολύ σε διάφορες μορφές, καταναλώνονταν αυτούσια αλλά και μέσω διαφόρων προϊόντων διατροφής (για παράδειγμα το γνωστό γάλα αμυγδάλου ). Σε παχαίνουν τα αμύγδαλα;

Διάφορες «φήμες» οδήγησαν αυτό το τυπικό προϊόν, το οποίο πλέον περιλαμβάνεται σε πολλές δίαιτες, να θεωρείται κατά μέσο όρο όχι και τόσο υγιεινό για όσους έχουν προβλήματα βάρους, επίσης επειδή όπως πολλές άλλες παραλλαγές καρπών και αποξηραμένων φρούτων, αποτελείται από ένα καλό ποσοστό λιπιδίων, δηλαδή αυτά που θεωρούνται λιπαρά και η πρόσληψη θερμίδων δεν είναι τόσο χαμηλή.

Περιεκτικότητα σε αμύγδαλο

Στη Δυτική Ασία και τη Μέση Ανατολή, πάνω απ’ όλα, η αμυγδαλιά εκτιμάται ιδιαίτερα για την κομψότητα του κορμού της αλλά και για τη μάλλον ιδιαίτερη παραγωγή βρώσιμων καρπών, που αποτελούν και σημερινό θέμα: σήμερα η διαθεσιμότητά τους είναι μεγαλύτερη, ακόμα κι αν παραμένουν προϊόντα με όχι και τόσο ασήμαντο κόστος και επίσης εκτιμώνται σε διάφορες μορφές

Από διατροφική άποψη, το περιεχόμενο αυτών των βρώσιμων καρπών είναι πολύ ενδιαφέρον, ιδίως υπάρχει αφθονία μεταλλικών αλάτων, συμπεριλαμβανομένου του μαγνησίου που βελτιώνει σημαντικά την υγεία της κυκλοφορίας του αίματος, και είδη βιταμινών που υπάρχουν, όπως π.χ. E που επιτρέπει να βοηθήσει το σώμα να απαλλαγεί από τις ελεύθερες ρίζες.

Σε παχαίνουν;

Το ήμισυ της περιεκτικότητας του αμυγδάλου, που νοείται ως φρούτο, αποτελείται από λιπίδια , δηλαδή λίπη, αλλά επειδή είναι φυτικής προέλευσης αυτά είναι πάνω από όλα καλά λιπαρά και περιλαμβάνονται τόσο τα γνωστά Ωμέγα 3 όσο και τα Ωμέγα 6 που ονομάζονται μονοκορεσμένα και πολυκορεμένα λιπαρά. , που πιστοποιούν και βελτιώνουν την ανοσολογική απόκριση εκτός από την προαναφερθείσα κυκλοφορία του αίματος. Σε παχαίνουν όμως;

  • Η περιεκτικότητα σε 100 γραμμάρια αμύγδαλα με το κέλυφος και τη φλούδα ξεπερνά τις 570 θερμίδες
  • Αυτός ο αριθμός φαίνεται πολύς, αλλά ένα μεγάλο μέρος των θερμίδων δεν αποθηκεύεται στο σώμα και επομένως διατίθεται

Για το λόγο αυτό, τα αμύγδαλα είναι πολύ κατάλληλα τόσο για αθλητικά προγράμματα, αλλά και από ενεργειακή άποψη είναι αναμφισβήτητα χρήσιμα. Η θερμιδική πρόσληψη πρέπει επίσης να σχετίζεται με το είδος του φαγητού, τα 100 γραμμάρια μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά η κατανάλωση μεγαλύτερης ποσότητας σε ένα γεύμα με συγκεκριμένο τρόπο φαίνεται αναμφισβήτητα μη τετριμμένη, καθώς είναι σπόροι με εξαιρετική χορταστική πρόσληψη.

Επομένως, δεν μπορεί να θεωρηθεί παχυντικό τρόφιμο, απλώς τηρήστε τη συνιστώμενη ημερήσια δόση που είναι περίπου 80 γραμμάρια. Μπορούμε επίσης να αποκτήσουμε οφέλη σχεδόν πανομοιότυπα με την κατανάλωση φρούτων αυτού του τύπου καταναλώνοντας γάλα αμυγδάλου, το οποίο διατηρεί σχεδόν όλα τα στοιχεία που κάνουν αυτούς τους ελαιούχους σπόρους τόσο δημοφιλείς, ακόμη και για εκείνους με προβλήματα χοληστερόλης και σακχάρου στο αίμα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ