Αγιορείτικη συνταγή για λαχταριστούς αφράτους λουκουμάδες!


Ένα παραδοσιακό, αλλά συγχρόνως και υγιεινό γλύκισμα που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους είναι οι λουκουμάδες. Δύσκολα κάποιος αντιστέκεται σε λαχταριστούς αφράτους λουκουμάδες. Διαβάστε μία αγιορείτικη συνταγή και δοκιμάστε τη. Σίγουρα θα εντυπωσιάσει.

Τα υλικά που χρειαζόμαστε για τους λαχταριστούς λουκουμάδες είναι: 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1/2 κρασοποτηρο χυμό λεμονιού, 1/2 κρασοπότηρο χυμό πορτοκαλιού, λίγο αλάτι, 1 1/2 φλιτζάνι νερό και για το σιρόπι θα χρειαστούμε 4 φλιτζάνια ζάχαρη, 2 φλιτζάνια νερό, 2 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 ξύλο κανέλα/

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε με την παρασκευή του σιροπιού. Το βράζουμε για 10 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι, προσθέτουμε τους χυμούς (πορτοκαλιού και λεμονιού) και το νερό, και ανακατεύουμε ώσπου να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Καίμε σε βαθιά κατσαρόλα λάδι. Βουτάμε την αριστερή παλάμη στον χυλό και με βρεγμένο κάθε φορά κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε όσο χυλό βγαίνει από τον αντίχειρα και τον δείκτη, όταν κλείνουμε την παλάμη σε γροθιά. Ρίχνουμε την μικρή αυτή ποσότητα στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες ώσπου να ροδίσουν. Τους βγάζουμε πάλι με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε στα πιάτα. Από πάνω ρίχνουμε, αν θέλουμε, κανέλα και καρυδόψιχα τριμμένη. Επίσης, μπορείτε να προσθέσετε μέλι ή πραλίνα φουντουκιού, ενώ μπορείτε να τους συνοδεύσετε με παγωτό καϊμάκι.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ