Αχλάδια belle Hélène – H γαλλική απόλαυση στο πιάτο σας


Τα αχλάδια Belle Hélène είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που συνδυάζει την φρεσκάδα των αχλαδιών με τη γευστική απόλαυση της σοκολάτας και του παγωτού βανίλια. Δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα από τον διάσημο σεφ Auguste Escoffier, εμπνευσμένο από την όπερα «La Belle Hélène». Είναι μια απλή αλλά εντυπωσιακή συνταγή που ταιριάζει τέλεια για κάθε περίσταση.

Αχλάδια belle Hélène – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά
  • Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 4 ώριμα αλλά σφιχτά αχλάδια
  • 1 λίτρο νερό
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 λοβός βανίλιας (ή 1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας)
  • 200 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 μπάλες παγωτό βανίλια
  • 50 γρ. αμύγδαλα φιλέ (προαιρετικά, για γαρνίρισμα)

Αχλάδια belle Hélène – Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία αχλαδιών: Καθαρίστε τα αχλάδια, αφαιρώντας τη φλούδα, αλλά κρατήστε το κοτσάνι. Κόψτε ελαφρώς τη βάση τους, ώστε να στέκονται όρθια.
  2. Ποσάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, βράστε το νερό με τη ζάχαρη και τον λοβό βανίλιας (ανοιγμένο και ξυσμένο) ή το εκχύλισμα βανίλιας. Προσθέστε τα αχλάδια και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να διατηρούν τη φόρμα τους. Βγάλτε τα αχλάδια από το σιρόπι και αφήστε τα να κρυώσουν.
  3. Σάλτσα σοκολάτας: Σε μπεν μαρί, λιώστε τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια λεία σάλτσα.
  4. Σερβίρισμα: Τοποθετήστε κάθε αχλάδι σε ένα πιάτο. Ρίξτε τη ζεστή σάλτσα σοκολάτας από πάνω, προσθέστε μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι και γαρνίρετε με φιλέ αμυγδάλου, αν θέλετε.
  5. Απόλαυση: Σερβίρετε αμέσως για να απολαύσετε τη γευστική αντίθεση ανάμεσα στη ζεστή σοκολάτα και το κρύο παγωτό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ