Αυτό είναι το τεράστιο λάθος που κάνουμε σχεδόν όλοι όταν ξυπνάμε και μας εμποδίζει από το να αδυνατίσουμε


Πολλοί, επιλέγουν για πρωινό απλώς ένα καφέ. Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αισθάνονται καθόλου πεινασμένοι το πρωί και δεν τρώνε τίποτα νομίζοντας ότι έτσι θα αδυνατίσουν

Αποδεικνύεται όμως, ότι αυτή είναι μια πολύ λάθος στρατηγική, ανθυγιεινή και δεν βοηθάει καθόλου στην απώλεια βάρους.

Αυτά τα πέντε επιχειρήματα που είναι υπέρ του να τρώμε πρωινό κάθε πρωί, θα πείσουν ακόμη και τον πιο γκρινιάρη.

1. Ενισχύει τη διάθεσή σας

Το να μην τρώτε πρωινό, έχει αρνητική επίδραση στη διάθεση σας. Η κατανάλωση υγιεινών τροφίμων όπως είναι τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα αυγά ή ακόμα και ένα burger, είναι πολύ σημαντικά για ένα πρωινό. Η μεγάλη δόση υδατανθράκων ή ζάχαρης από την άλλη πλευρά, μπορεί να οδηγήσει σε ζαλάδες.

2. Βελτιώνει τις σχέσεις

Το να παίρνετε πρωινό μαζί με την οικογένεια ή τους φίλους σας, είναι ένας πολύ καλός τρόπος να περάσετε χρόνο μαζί τους και να ενισχύσετε τις σχέσεις σας. Είναι καλό να ξεκινάτε τη μέρα σας ευχάριστα, με θετικές κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Επίσης, εξορκίζει οποιεσδήποτε τάσεις για απομόνωση ή κατάθλιψη.

Πολλοί άνθρωποι περιμένουν μέχρι το τέλος της ημέρας για να περάσουν χρόνο με τα αγαπημένα τους άτομα. Τότε όμως είστε συνήθως κουρασμένοι και δεν έχετε πολύ χρόνο και διάθεση. Θα αισθανθείτε καλύτερα, αν ξεκινήσετε τη μέρα σας κοντά σε κάποιον που αγαπάτε.

3. Ενισχύει τη συγκέντρωση και τη μνήμη

Όταν ξεκινάτε τη μέρα σας με ένα καλό πρωινό, δεν ενισχύεται μόνο το σώμα αλλά και το μυαλό σας. Ο καφές μόνο δεν φτάνει. Το μυαλό χρειάζεται και τροφή για να αποδώσει καλύτερα.

4. Χάνετε κιλά

Όταν τρώτε κανονικά, μεσαίου μεγέθους γεύματα σε τακτικά χρονικά διαστήματα, ο μεταβολισμός σας λειτουργεί καλύτερα, καίτε περισσότερο λίπος και μειώνεται το επίπεδο της χοληστερόλης σας.

Αν αφήνετε τον εαυτό σας να πεινάει, από την άλλη πλευρά, επιβραδύνετε τον μεταβολισμό σας και αυξάνετε τις πιθανότητές να κερδίσετε βάρος. Επίσης, ρίχνετε τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη της ασθένειας του διαβήτη.

5. Βελτιώνετε τη φυσική σας κατάσταση

Όταν τρώτε ένα συνδυασμό από δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και πρωτεΐνες για πρωινό, θα δοθεί στο σώμα σας μια βιώσιμη πηγή ενέργειας. Όχι μόνο θα αισθάνεστε χορτάτοι κατά τη διάρκεια της μέρας, αλλά θα απολαμβάνετε και μια μεγαλύτερη φυσική ζωτικότητα.

Μην ξεκινάτε την ημέρα σας με άδειο στομάχι. Η διάθεσή σας, το μυαλό σας, ολόκληρο το σώμα σας, ακόμα και οι αγαπημένοι σας, θα επωφεληθούν από αυτό το γρήγορο (ή και αργό) πρωινό! Μην το παραλείπετε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ