4 σημάδια που δείχνουν ότι έχεις θέματα εμπιστοσύνης με τον σύντροφό σου και πώς να τα αντιμετωπίσεις

Μπορεί το θέμα να είναι δικό σου, τελικά… Τσέκαρέ το.

Η αγωνία του αν μπορείς να εμπιστευτείς τον σύντροφο σου ή όχι δεν είναι ποτέ διασκεδαστική. Ανεξάρτητα από το πόσο τον αγαπάς, είναι ψυχοφθόρο να είσαι συνέχεια στην… τσίτα και να αναρωτιέσαι πότε θα προδώσει την εμπιστοσύνη σου. Έχεις, όμως, στοιχεία βάσιμα για την αγωνία αυτή; Ή μήπως φανερώνει ότι έχεις θέματα εμπιστοσύνης στις σχέσεις γενικότερα;

Οι ειδικοί επί των σχέσεων υποστηρίζουν ότι τα θέματα εμπιστοσύνης έρχονται σε κάθε σχήμα και… μέγεθος. «Τα ζητήματα εμπιστοσύνης συνήθως προέρχονται από μια παραβίαση προφορικών ή σιωπηρών προσδοκιών ή ακόμα και ορίων σε μια σχέση», λέει η θεραπεύτρια Liz Higgins, του Millennial Life Counseling. «Παραβίαση που μπορεί να είναι τόσο σαφής όσο το να σε απατά ο σύντροφός σου ή τόσο ασαφής όσο το φιλικό χαζολόγημα ή η συνομιλία με μια φίλη στα social media».

Αλλά ότι και να συμβαίνει, συνεχίζει, το μόνο που έχει σημασία είναι το γεγονός ότι το συναίσθημα της προδοσίας που μένει. Και αυτό δεν κάνει καλό πουθενά και σε κανέναν. Αντί να μένεις απαθής στη στεναχώρια σου, λοιπόν, προσπάθησε να αντιληφθείς τη ρίζα της κατάστασης και κάνε μια κουβέντα με τον σύντροφο σου, προτού του επιτεθείς.

Έλεγξε, λοιπόν, αυτές τις 4 προειδοποιητικές ενδείξεις για το αν έχεις εσύ προβλήματα εμπιστοσύνης, αλλά και τις καλύτερους τρόπους για την επίλυσή τους

1. Βιώνεις πολλή ανασφάλεια
Ανεξάρτητα από το πόσο ο σύντροφος σου προσπαθεί να σε κάνει να αισθανθείς σίγουρη, δεν μπορείς να ξεφύγεις από την αίσθηση ότι «δεν μετράς». Σε αυτή την περίπτωση, κάνε ένα βήμα πίσω και προσπάθησε να εξασκηθείς στο να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου. Το να πάρεις χρόνο για τον εαυτό σου και την ψυχική υγεία σου είναι ένα κρίσιμο βήμα προς την ικανότητα να αποδεχτείς την αγάπη από τους άλλους.

2. Είσαι συνέχεια θλιμμένη και μπερδεμένη με τη σχέση σου
«Τα συναισθήματα του φόβου, του άγχους, της πίεσης, της προδοσίας και της σύγχυσης συχνά συνοδεύουν τα θέματα εμπιστοσύνης» εξηγεί η Higgins. Ο καλύτερος τρόπος για να καταπολεμηθεί αυτό είναι να επιδιώξεις την ειλικρινή επικοινωνία μεταξύ σας . «Προσδιόρισε τα όρια, τις ανάγκες και τις προσδοκίες στη σχέση σου – αυτό ισχύει για κάθε είδους σχέσης, από φιλικές μέχρι επαγγελματικές», λέει η Higgins. «Όσο περισσότερο διεκδικείς τι θέλεις και τι χρειάζεσαι, τόσο καλύτερα προετοιμασμένος θα είναι ο σύντροφος σου για να σου το προσφέρει». Μην περιμένεις να ξέρει ο άλλος τις ανάγκες σου εάν δεν του μιλήσεις ανοιχτά για αυτές!

3. Υπάρχει μια αίσθηση ασάφειας που σε πιέζει πολύ
Είσαι πάντα μπερδεμένη για το πού πάει η σχέση σου; Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πρέπει να το «κοιτάξετε» καλύτερα. «Δώστε προτεραιότητα για να βρείτε χρόνο και να μιλήσετε ως ζευγάρι», προτείνει η Higgins. «Η επικοινωνία σας και ο έλεγχος για το πού βρίσκεται η σχέση σας είναι τόσο σημαντική». Εάν δεν είσαι σίγουρη για το ποιος είναι ο σύντροφος σου ή αν δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς, μιλήστε ο ένας στον άλλο και αποφασίστε πόσα πολλά πράγματα θέλετε να μάθει ο ένας για τη ζωή του άλλου. Σε μια υγιή σχέση, δεν πρέπει να αισθάνεσαι την ανάγκη να γνωρίζεις τι κάνει ο σύντροφος σου κάθε δευτερόλεπτο.

4. Είσαι σε μια συνεχή αντιπαράθεση με τον σύντροφο σου για αυτό το θέμα
Τέλος, ο σύντροφος σου μπορεί να παρατηρήσει ότι κάτι τρέχει και να σου ζητήσει εξηγήσεις. «Μερικές φορές αυτό θα είναι κάτι που προκαλεί συζήτηση στη σχέση», λέει η Higgins. Σε αυτή την περίπτωση, προσπάθησε να μην πάρεις αμυντική στάση. Αποφασίστε μαζί για το πώς σχεδιάζετε να μιλήσετε γι ‘αυτό. Συχνά, τα ζευγάρια μπορεί ακόμη και να χρειάζονται θεραπεία για να δουλέψουν στα ζητήματά τους, και αυτό είναι εντάξει και δεν πρέπει να ντρέπεται κανείς να το ζητήσει. «Οι επαγγελματίες γνωρίζουν πώς να το χειριστούν κάνοντας τις σωστές ερωτήσεις για να σε βοηθήσουν να διερευνήσεις από πού προέρχονται τα θέματα εμπιστοσύνης, γιατί αυτό είναι σημαντικό για σένα», συμβουλεύει η Higgins.

Ό, τι κι αν αποφασίσετε να κάνετε, θα είναι καλύτερα να το αντιμετωπίζετε μαζί ως ζευγάρι. Μην νιώσεις ποτέ ότι τα συναισθήματά σου δεν αξίζουν. Είναι πραγματικά και έχουν σημασία. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να παραμένεις στη δυστυχία σου χωρίς να αναλάβεις δράση. Μοιράσου τους φόβους σου με το σύντροφό σου και συνεργαστείτε για να βρείτε μια λύση που θα σας κάνει να αισθανθείτε αγαπημένοι .

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ