Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από τη συνάντηση φρέσκων φρούτων και σοκολάτας σε ένα αφράτο, ζουμερό κέικ; Το συγκεκριμένο κέικ με μύρτιλα και σοκολάτα συνδυάζει το φυσικό άρωμα και τη φρεσκάδα των μύρτιλων με την πλούσια, βελούδινη γεύση της σοκολάτας. Είναι το τέλειο γλύκισμα για όλες τις περιστάσεις – από ένα οικογενειακό πρωινό μέχρι έναν απογευματινό καφέ με φίλους. Επιπλέον, η ευκολία παρασκευής του το καθιστά ιδανικό ακόμα και για αρχάριους στην κουζίνα.
Κάθε μπουκιά προσφέρει τη γλυκόξινη έκρηξη των μύρτιλων, σε συνδυασμό με τις σοκολατένιες νότες που λιώνουν στο στόμα. Όχι μόνο είναι νόστιμο, αλλά προσφέρει και μερικές διατροφικές αξίες, χάρη στα αντιοξειδωτικά των μύρτιλων και τις θρεπτικές ιδιότητες της μαύρης σοκολάτας. Αν ψάχνεις για μια συνταγή που να είναι εξίσου εύκολη όσο και εντυπωσιακή, τότε αυτό το κέικ θα γίνει το αγαπημένο σου!
Κέικ με μύρτιλα και σοκολάτα – Θρεπτική αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: 240
- Πρωτεΐνες: 4g
- Λιπαρά: 10g
- Υδατάνθρακες: 35g
- Φυτικές ίνες: 2g
Χρόνος Παρασκευής:
- Προετοιμασία: 15 λεπτά
- Ψήσιμο: 45 λεπτά
- Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 120 ml γάλα
- 80 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
- 100 γρ. μύρτιλα
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και βάλε λαδόκολλα σε μια φόρμα κέικ.
- Σε ένα μπολ, ανάμειξε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και μια πρέζα αλάτι.
- Σε άλλο μπολ, χτύπα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Πρόσθεσε το γάλα και το λάδι, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Σταδιακά πρόσθεσε τα υγρά υλικά στο μείγμα του αλευριού, ανακατεύοντας απαλά.
- Ρίξε τα μύρτιλα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακάτεψε ελαφρά, ώστε να διανεμηθούν ομοιόμορφα.
- Μετάφερε το μείγμα στη φόρμα και ψήσε για 40-45 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
- Άφησε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψεις και διακόσμησέ το με ζάχαρη άχνη αν θέλεις.

