Οι Sigur Ros «ξέχασαν» να δηλώσουν στην εφορία 1,5 εκατ. δολάρια.

03/04/2019 09:24

Τα μέλη της ισλανδικής avant-garde rock μπάντας Sigur Ros κατηγορούνται για φοροδιαφυγή μετά από έρευνες των αρμόδιων αρχών που διήρκεσαν τρία χρόνια.

Οι Sigur Ros πρέπει να αλλάξουν λογιστή, ή κάτι μας κρύβουν. Οι γνωστοί μουσικοί κατηγορούνται ότι υπέβαλαν εσφαλμένα στοιχεία στις φορολογικές δηλώσεις τους από το 2011 έως το 2014 κρύβοντας εισοδήματα 151 εκατομμυρίων ισλανδικών κορόνων (1,2 εκατομμύρια δολάρια).

Τα τέσσερα μέλη του συγκροτήματος επέρριψαν ευθύνη στον πρώην λογιστή τους και δήλωσαν ότι συνεργάστηκαν με τις φορολογικές αρχές αφού ενημερώθηκαν για τις ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις, σύμφωνα με το Page Six. Σε δήλωσή τους υποσχέθηκαν να καθαρίσουν το όνομα Sigur Ros και ανέφεραν ότι το συγκρότημα «εκφράζει τη λύπη του διότι η υπόθεση καταλήγει στο δικαστήριο».

Τα περιουσιακά στοιχεία των τεσσάρων μελών της μπάντας, συμπεριλαμβανομένων διαμερισμάτων και κατοικιών αξίας 6,5 εκατομμυρίων δολαρίων, θα δεσμευθούν εν αναμονή της δίκης, ανέφεραν οι αρχές.

Τα 2/3 των περιουσιακών στοιχείων ανήκουν στον αρχηγό των Sigur Ros, Jon Thor Birgisson (Γιον Θορ Μπίργκισσον) ο οποίος ζει σήμερα στο Λος Άντζελες.

Ο Birgisson κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 240.000 δολαρίων από μη καταβολή φόρων εισοδήματος και 105.000 δολαρίων από μη καταβολή φόρων από επενδύσεις.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, τα άλλα μέλη του συγκροτήματος – Georg Holm (Γκέοργκ Χολμ), Kjartan Sveinsson (Κιάρταν Σβέινσον) και Orri Pall Dyrason ( Όρρι Παλλ Ντύρασον) – φέρονται να αμέλησαν να δηλώσουν εισοδήματα συνολικά 1,6 εκατομμύρια δολαρίων , από τα οποία θα έπρεπε να καταβάλουν φόρους ύψους 725.000 δολαρίων.

Στην Ισλανδία, ο γενικός φόρος εισοδήματος για τα άτομα με υψηλό εισόδημα είναι 46%.

Ο Holm και ο Dyrason κατηγορούνται επίσης ότι δεν πλήρωσαν φόρους 150.000 δολαρίων από επενδύσεις.

«Τα μέλη των Sigur Ros είναι μουσικοί – όχι ειδικοί στα λογιστικά και τα διεθνή οικονομικά» ανέφερε ο δικηγόρος υπεράσπισης του γκρουπ Bjarnfredur Olafsson σε δήλωσή του.

Η ημερομηνία της δίκης δεν έχει ακόμη οριστεί. Οι Sigur Ros δημιουργήθηκαν στο Ρέικιαβικ το 1994.

Πηγή: www.newsit.grΣΧΟΛΙΑ

Ο παρών ιστότοπος δεν είναι υπεύθυνος για τα σχόλια των αναγνωστών

Μπορείτε να εγγραφείτε στην παρακολούθηση των σχολίων και των ανανεώσεων του άρθρου από το σύνδεσμο στο τέλος της ανάρτησης