Πώς τα πάνε οι γυναίκες με το αυτοκίνητο;


Αν αφήσουμε λίγο στην άκρη τις αυτοματοποιημένες απαντήσεις, τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, θα ανακαλύψουμε ότι το ωραίο φύλο έχει πολύ περισσότερη έφεση στα τετράτροχα από ό,τι νομίζουμε. Ή, τουλάχιστον, έτσι ισχυρίζονται οι γυναίκες!

Μια μεγάλη έρευνα στις Η.Π.Α. έφερε στην δημοσιότητα εξόχως ενδιαφέροντα αποτελέσματα, ικανά να αλλάξουν -ελαφρώς- τις πεποιθήσεις που επικρατούν πίσω από το ανδροκρατούμενο τιμόνι. Η εταιρία Turo, στα πλαίσια της καμπάνιας «Lady Boss», διεξήγαγε έρευνα που αφορούσε περισσότερες από 1.000 γυναίκες, προκειμένου να διαπιστώσει τα αισθήματα που τρέφουν για το αυτοκίνητο και τις γνώσεις γύρω από το αντικείμενο.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ερωτηθέντων κυριών, το 70% ξέρουν να εκτελούν μόνες του εργασίες μικροσυντήρησης (όπως αλλαγή φίλτρων) και το 50% εξ αυτών γνωρίζουν ακόμα και να χρησιμοποιούν καλώδια για την μπαταρία. Εντύπωση -για τα δεδομένα της Αμερικής- προκαλεί το γεγονός πως το 32% του δείγματος, δήλωσε πως ξέρει να χειρίζεται χειροκίνητο κιβώτιο! Αντίστοιχη έρευνα στους νέους οδηγούς, για αντιστοιχία, φανέρωσε πως μόνο το 14% γνωρίζει την χορογραφία «αριστερό-δεξί-λεβιές».

Στα περί συναισθημάτων τώρα, τα αποτελέσματα της Turo αναφέρουν πως οι γυναίκες χαίρονται μεν να οδηγούν, αλλά έρχονται συχνά αντιμέτωπες με σεξιστικά σχόλια από τους άρρενες οδηγούς, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που τα στερεότυπα τις επηρεάζουν επαγγελματικά, καθώς αποκλείονται από ταξίδια με την «ξερή» δικαιολογία ότι «δεν ξέρουν να οδηγούν».

Τα αυτοκίνητα που ονειρεύονται να οδηγήσουν είναι η πρώτη Shelby GT500 του 1967 (η γνωστή «Eleanor»), οποιαδήποτε Lamborghini και οι Mercedes, μαζί με τις Maybach.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ