6 προορισμοί για εναλλακτικές αποδράσεις


Τα τελευταία χρόνια οι ταξιδευτές ψάχνουν μέρη, όπου μπορούν να απολαύσουν διαφορετικές δραστηριότητες. Έτσι, σε κάθε προορισμό μπορείς να βρεις ενδιαφέρουσες δραστηριότητες για να γεμίσεις δημιουργικά το χρόνο σου και να έρθεις σε επαφή με τη φύση.

Αγόριανη
Σ΄αυτό το μικρό αλλά παραδοσιακό χωριό που βρίσκεται στο βουνό του Απόλλωνα, μόλις 20 λεπτά από την κοσμοπολίτικη Αράχοβα, μπορείς να επιδοθείς σε πολλές δραστηριότητες. Η πιο κλασσική επιλογή είναι να επισκεφτείς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού ή να κάνεις ιππασία. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά. Για όσους αγαπάνε το περπάτημα αξίζει μια βόλτα πάνω στο βουνό όπου μπορείς να φτάσεις μέχρι το νοτιότερο παγετώνα της Ευρώπης! Φυσικά η κατάβαση επιτρέπεται μόνο σε εκπαιδευόμενα άτομα. Επίσης, ο ξενώνας «Μαυροδήμος» έχει φτιάξει πολλά πακέτα με αρκετές δραστηριότητες για εσένα που είσαι υπέρ του αγροτουρισμού και θέλεις να ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία.

Ζαγοροχώρια
Πάνω στην Ήπειρο με φόντο το φυσικό πανέμορφο τοπίο μπορείς να ζήσεις την περιπέτεια στο έπακρο. Αρκεί να επιλέξεις τι θέλεις. Το μόνο σίγουρο είναι πως αξίζει να ανεβάσεις την αδρεναλίνη σου κάνοντας rafting στο καθαρότερο ποταμό της Ευρώπης, το Βοϊδομάτη. Φόρεσε την στολή και για μιάμιση ώρα απόλαυσε την κατάβαση στο ποτάμι, το οποίο είναι πολύ εύκολο και ιδανικό για αρχάριους. Μάλιστα, σε κάποιο σημείο της διαδρομής ο εκπαιδευτής σταματάει τη βάρκα για όσους θέλουν να ρίξουν μια βουτιά στο ποτάμι. Εγώ το τόλμησα (Μάρτιο μήνα με -2 βαθμούς) και στο προτείνω ανεπιφύλακτα.

Λεωνίδιο
Αν σου αρέσει η αναρρίχηση το Λεωνίδιο είναι ο ιδανικός σου προορισμός. Όλος ο παραδοσιακός οικισμός είναι χτισμένος γύρω από βράχια κατάλληλα για να εξασκήσεις το αγαπημένο σου σπορ πάντα με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως αναρριχητές από όλα τα μέρη του κόσμου δίνουν ραντεβού κάθε Νοέμβριο σ’ αυτό το ιδιαίτερο μέρος της Πελοποννήσου.

Παύλιανη
Ένα γραφικό χωριό χτισμένο στις πλαγιές της Οίτης, όπου τα τελευταία δύο-τρία χρόνια κερδίζει ψαγμένους ταξιδευτές. Στην Παύλιανη θα απολαύσεις πεζοπορία μέσα σε ένα φυσικό περιβάλλον που κάθε εποχή του χρόνου έχει ξεχωριστή ομορφιά. Στο δάσος της Παύλιανηες υπάρχει και το πάρκο αναψυχής, όπου μετά από 20 λεπτά πεζοπορίας, βρίσκεται το ψυχαγωγικό πάρκο με δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Θα βρεις αιώρες, γήπεδο για river volley στρωμένο με ροκανίδι και ξύλινες κερκίδες, πάγκοι για πικ-νικ και κτιστή ψησταριά. Από τις πιο ξεχωριστές και πρωτότυπες εμπειρίες είναι το πέρασμα με χειροκίνητο τελεφερίκ πάνω από τον ποταμό. Μάλιστα, σ αυτό το σημείο του πάρκου τίθεται σε λειτουργία ένα πάρκο υδροκίνησης, με αργαλειούς και νερόμυλους, ώστε να μαθαίνουν οι επισκέπτες πώς υφαίνονταν και πλένονταν τα ρούχα στις παλαιότερες εποχές.

Τρίκαλα
Από τις πιο όμορφες πόλεις της Θεσσαλίας, η οποία σε κερδίζει από την πρώτη επίσκεψη. Για να γνωρίσεις την πόλη αξίζει να νοικιάσεις ποδήλατο – το μέσο μεταφοράς που επιλέγουν οι κάτοικοι. Φυσικά αφού έφτασες ως εκεί επισκέψου το Μουσείο Μανιταριών που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη προκειμένου να λάβεις μέρος στο κυνήγι μανιταριών. Στο τέλος της διαδρομής όλη η ομάδα θα απολαύσει τα διαφορετικά είδη μανιταριών που βρήκε στο δάσος μιας και ο δάσκαλος- οδηγός θα ετοιμάσει την πιο νόστιμη μακαρονάδα με μανιτάρια και τρούφα.

Χανιά
Ένας πανέμορφος τόπος όπου αξίζει να τον εξερευνήσεις για αυτό χρειάζεται να έχεις αρκετές ημέρες. Μια από τις πιο γνωστές διαδρομές που επιλέγουν οι τουρίστες είναι να διασχίσουν το Φαράγγι της Σαμαριάς. Ναι, διαρκεί πάνω από 5 ώρες αλλά η όλη διαδρομή θα σε αποζημιώσει και με το παραπάνω. Φόρεσε τα αθλητικά σου, πάρε μαζί νερό και φρούτα και ζήσε αυτή την εμπειρία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ