Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 3χρονος που κακοποιήθηκε
Οργισμένη είναι η κοινή γνώμη από το περιστατικό βάναυσης κακοποίησης του 3χρονου αγοριού, που δίνει μάχη για τη ζωή του στη ΜΕΘ Παίδων, του ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο. Ήδη η μητέρα του παιδιού και ο 44χρονος σύντροφός της έχουν συλληφθεί και κατηγορούνται σε βαθμό κακουργήματος. Μεταξύ τους αλληλοκατηγορούνται για το ποιος προκάλεσε τα σοβαρότατα τραύματα στο άτυχο αγοράκι, με τους γιατρούς να φοβούνται ότι οι βλάβες που έχουν προκληθεί στο παιδί, να είναι μη αναστρέψιμες.
Για την κατάσταση της υγείας του 3χρονου θύματος κακοποίησης στην Κρήτη μίλησε την Τετάρτη στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) Γιώργος Χαλκιαδάκης.
Ο κ. Χαλκιαδάκης ανέφερε ότι το βράδυ της Τρίτης προς Τετάρτη υπήρξε ήσυχο για τον μικρό πολυτραυματία, του οποίου η κατάσταση, όπως είπε, παραμένει σταθερή χωρίς να παρουσιάζει καμία βελτίωση. Τόνισε ότι δεν υπάρχουν, μέχρι στιγμής, στοιχεία από τα οποία να προκύπτει ανταπόκριση του παιδιού, ότι οι βλάβες στον εγκέφαλό του είναι εκτεταμένες και σοβαρές καθώς επίσης και ότι οι αλλαγές που θα παραμείνουν μετά την περιπέτειά του, το πιο πιθανό είναι να επηρεάσουν δραστικά την ζωή του. Τέλος αποκάλυψε ότι το παιδί τελεί υπό μηχανική υποστήριξη και ότι η συνολική του κλινική εικόνα θα επαναξιολογηθεί με κατάλληλα τεστ και πρωτόκολλα αφού αντιμετωπιστεί η βλάβη του εγκεφάλου.
Η άγρια και συστηματική κακοποίηση του παιδιού φαίνεται να προκύπτει τόσο από τα χτυπήματα και τα σημάδια που φέρει στο κορμάκι του, όσο και από τις φωτογραφίες και τα βίντεο προηγούμενων ημερών, που έχουν εντοπιστεί στο κινητό του 44χρονου συντρόφου της μητέρας του.
«Ήταν πολύ επιθετική με το παιδί της. Πήγαινε να το ντύσει και είχε το τσιγάρο στο στόμα της με αποτέλεσμα να τον καίει. Πολλές φορές τα αποτσίγαρα ήταν πεταμένα στο πάτωμα και το παιδί τα πάταγε και καιγόταν. Την ημέρα που πήγαμε νοσοκομείο εγώ έβλεπα τηλεόραση και το παιδί έπεσε και χτύπησε μόνο του», φέρεται να είπε ο 44χρονος στους αστυνομικούς, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Στην προσπάθεια να χτίσει άλλοθι, είχε τραβήξει βίντεο και φωτογραφίες με το παιδί χτυπημένο. Σε ένα από αυτά τα βίντεο, σύμφωνα με πληροφορίες, ακούγεται να λέει «Δείτε εδώ το παιδί, είναι χτυπημένο από πριν. Δεν το χτύπησα εγώ αλλά εκείνη».
Από την πλευρά της, η 26χρονη μητέρα του 3χρονου υποστήριξε: «Έκανα υπομονή με τη συμπεριφορά του συντρόφου μου επειδή σε αυτόν βρήκα ένα μέρος για να μείνω. Την ημέρα που πήγαμε νοσοκομείο εκείνος χτύπησε το παιδί μου και όχι εγώ».
«Θα στραφώ εναντίον και των δύο»
Ο βιολογικός πατέρας του 3χρονου αγοριού μιλώντας στον ΑΝΤ1 δήλωσε ότι, «για εμένα έχουν και οι δύο ευθύνη και πάνω απ’ όλα η μάνα του. Εγώ της εμπιστεύθηκα το παιδί, γι’ αυτό δεν έκανα και κινήσεις να πάρω την επιμέλειά του. Το μόνο κακό που έκανα είναι αυτό το πράγμα εγώ σαν πατέρας, ότι δεν κυνήγησα την επιμέλεια επειδή την εμπιστευόμουν τυφλά. Θα στραφώ εναντίον και των δύο».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο βιολογικός πατέρας του παιδιού, μετά τη γέννησή του, έμεινε για λίγο καιρό με την μητέρα. Τότε, δεν είχε διαπιστώσει συμπεριφορά από την πλευρά της που θα έπρεπε να τον ανησυχήσει. «Μόνο μια φορά που φώναξε το παιδί, γιατί της πέταξε το κινητό και το χτύπησε στα χέρια και του φώναζε», ανέφερε ο ίδιος.

