6 Δεκεμβρίου 2025

Τραγανά μπισκότα κανέλας


Αυτή η συνταγή για μπισκότα κανέλας θα γεμίσει το σπίτι σας με το ζεστό άρωμα της κανέλας και θα σας χαρίσει λαχταριστά, τραγανά μπισκότα που συνοδεύουν τέλεια τον καφέ ή το τσάι σας. Είναι εύκολα στην παρασκευή, δεν απαιτούν ιδιαίτερα υλικά και αποτελούν την ιδανική επιλογή για σνακ ή κέρασμα.

Μπισκότα κανέλας -Υλικά (για περίπου 20 μπισκότα)

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. ζάχαρη + 1 κ.γ. κανέλα (για πασπάλισμα)

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανση του φούρνου στους 180°C και προετοιμασία ενός ταψιού με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  4. Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  5. Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη.
  6. Πλάθουμε μικρές μπάλες ζύμης, τις πιέζουμε ελαφρώς και τις πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
  7. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  8. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και απολαμβάνουμε!

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Ψήσιμο: 10-12 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 25-30 λεπτά

Διατροφική αξία (ανά μπισκότο)

  • Θερμίδες: 90 kcal
  • Υδατάνθρακες: 12g
  • Πρωτεΐνες: 1.5g
  • Λίπη: 4.5g
  • Σάκχαρα: 5g
  • Φυτικές ίνες: 0.5g


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ