5 Δεκεμβρίου 2025

Τούρτα mocha delight


Αν αγαπάς τον πλούσιο συνδυασμό σοκολάτας και καφέ, τότε αυτή η τούρτα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις! Η τούρτα mocha delight συνδυάζει αφράτο σοκολατένιο παντεσπάνι, αρωματική κρέμα καφέ και ένα λαχταριστό γλάσο σοκολάτας που λιώνει στο στόμα. Η κανέλα προσθέτει μια διακριτική γεύση, κάνοντας κάθε μπουκιά μοναδική.

Ιδανική για κάθε περίσταση—είτε πρόκειται για γενέθλια, γιορτή ή απλώς μια στιγμή απόλαυσης με τον αγαπημένο σου καφέ. Ετοιμάσου να μαγέψεις τους πάντες με αυτή την εντυπωσιακή και πεντανόστιμη τούρτα!

Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες
Μερίδες: 10-12

Υλικά

Για το παντεσπάνι σοκολάτας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κακάο άγλυκο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 120 ml γάλα
  • 120 ml δυνατό καφέ espresso
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για την κρέμα καφέ
  • 500 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ διαλυμένο σε 2 κ.σ. ζεστό νερό
  • 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
Για το γλάσο σοκολάτας
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  1. Προετοιμασία παντεσπανιού
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
    • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
    • Σε άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα, τον καφέ, το λάδι και τη βανίλια.
    • Ενσωματώνουμε σταδιακά τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
    • Ψήνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα (22 εκ.) για 30-35 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 2 ή 3 επίπεδα.
  2. Κρέμα καφέ
    • Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματίσει κορυφές.
    • Προσθέτουμε τον διαλυμένο καφέ και το μασκαρπόνε, χτυπάμε ξανά μέχρι να έχουμε μια αφράτη κρέμα.
  3. Συναρμολόγηση
    • Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι σε μια βάση και απλώνουμε κρέμα καφέ.
    • Επαναλαμβάνουμε για τις επόμενες στρώσεις και καλύπτουμε όλη την τούρτα με κρέμα.
  4. Γλάσο σοκολάτας
    • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
    • Προσθέτουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το ρίξουμε στην τούρτα.
  5. Διακόσμηση
    • Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα, κόκκους καφέ ή σοκολατένια τριμμένα κομμάτια.
    • Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες πριν τη σερβίρουμε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ