6 Δεκεμβρίου 2025

Τούρτα με λευκή σοκολάτα & καραμέλα – Η απόλαυση που λιώνει στο στόμα


Αν αγαπάτε τον συνδυασμό της σοκολάτας και της καραμέλας, αυτή η λευκή τούρτα σοκολάτας με στρώσεις από βελούδινη μους και γλάσο καραμέλας θα σας ενθουσιάσει! Είναι ιδανική για γενέθλια, γιορτές ή απλώς για να απολαύσετε μια γλυκιά στιγμή πολυτέλειας.

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
🔥 Χρόνος ψησίματος: 30 λεπτά
Χρόνος ψύξης: 3 ώρες
🍰 Μερίδες: 10-12

Τούρτα με λευκή σοκολάτα & καραμέλα – Υλικά

Για το παντεσπάνι (λευκή σοκολάτα):

  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα, λιωμένη
  • 4 αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη μους λευκής σοκολάτας:

  • 300 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 3 φύλλα ζελατίνης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για την καραμέλα:

  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι

Για το γαρνίρισμα:

  • Καραμελωμένα φουντούκια ή αμύγδαλα
  • Κομματάκια λευκής σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε το παντεσπάνι

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα ενσωματώνουμε απαλά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  6. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε βουτυρωμένη φόρμα. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 2-3 στρώσεις.

2. Ετοιμάζουμε τη μους λευκής σοκολάτας

  1. Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  2. Ζεσταίνουμε 100 ml από την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
  3. Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και την αναμειγνύουμε με το μείγμα της ζελατίνης.
  4. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στη σοκολάτα.
  5. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.

3. Ετοιμάζουμε την καραμέλα

  1. Σε μια κατσαρόλα, λιώνουμε τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα.
  2. Προσθέτουμε προσεκτικά την κρέμα γάλακτος (προσοχή στις πιτσιλιές).
  3. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρώς.

4. Συναρμολόγηση της τούρτας

  1. Τοποθετούμε μια στρώση παντεσπάνι και απλώνουμε τη μισή μους.
  2. Προσθέτουμε τη δεύτερη στρώση παντεσπάνι και καλύπτουμε με την υπόλοιπη μους.
  3. Αν έχουμε τρίτη στρώση παντεσπάνι, την προσθέτουμε και την καλύπτουμε με την καραμέλα.
  4. Διακοσμούμε με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς και κομματάκια λευκής σοκολάτας.
  5. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Απολαύστε αυτή την απίθανη τούρτα με τον απόλυτο συνδυασμό λευκής σοκολάτας και καραμέλας!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ