6 Δεκεμβρίου 2025

Σούπα μοσχάρι: Βάλσαμο τις κρύες μέρες του χειμώνα


Η σούπα μοσχάρι είναι ένα κλασικό πιάτο που προσφέρει γεύση, θρέψη και ζεστασιά. Ιδανική για κρύες μέρες, αυτή η σούπα είναι γεμάτη με τρυφερό μοσχαρίσιο κρέας, φρέσκα λαχανικά και πλούσιο ζωμό. Είναι εύκολη στην παρασκευή και μπορεί να γίνει ακόμα πιο γευστική αν την αφήσουμε να σιγοβράσει για αρκετή ώρα.

Σούπα μοσχάρι: Συστατικά (για 4-6 άτομα)

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κρέας (ελιά ή σπάλα), κομμένο σε κύβους
  • 2 λίτρα νερό ή ζωμό βοδινού
  • 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες ή 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1/2 λεμόνι (προαιρετικά)

Χρόνος Παρασκευής

Προετοιμασία: 15 λεπτά
Μαγείρεμα: 1 ώρα και 30 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 1 ώρα και 45 λεπτά

Εκτέλεση

  1. Σοτάρισμα: Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το μοσχάρι και το σοτάρουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προσθήκη λαχανικών: Προσθέτουμε το καρότο, το πράσο, το σέλινο και την πατάτα. Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Μαγείρεμα: Ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας ή την τριμμένη ντομάτα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό. Βάζουμε τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και την πάπρικα.
  4. Σιγοβράσιμο: Αφήνουμε τη σούπα να βράσει σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 1,5 ώρα, μέχρι το κρέας να γίνει τρυφερό και τα λαχανικά μαλακά.
  5. Ολοκλήρωση: Αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο. Αν θέλουμε, προσθέτουμε χυμό λεμονιού για επιπλέον φρεσκάδα.
  6. Σερβίρισμα: Σερβίρουμε ζεστή τη σούπα με φρεσκοκομμένο ψωμί και, αν θέλουμε, λίγο φρέσκο μαϊντανό από πάνω.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ