Από αυτό το πρόβλημα υγείας υποφέρουν περισσότερο οι ανύπαντροι!

Προβλήματα υγείας και γάμος: Τι σχέση μπορεί να έχουν αυτά τα δύο; Κι όμως, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα έχουν.
Ναι… προβλήματα υγείας και γάμος ορισμένες φορές συσχετίζονται. Σύμφωνα μάλιστα, με μια νέα έρευνα υπάρχει ένα πρόβλημα υγείας από το οποίο υποφέρουν περισσότερο οι ανύπαντροι. Μήπως τελικά να το δούμε ποιο σοβαρά το ζήτημα για το καλό της υγείας μας;

Πρόσφατη έρευνα, λοιπόν, αναφέρει πως το να είσαι παντρεμένος μπορεί να εμποδίσει καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικό, καθώς και τον θάνατο που σχετίζεται με τέτοιες παθήσεις.

Οι έρευνες έχουν δείξει πως το 80% των περιπτώσεων καρδιαγγειακής νόσου αποδίδονται σε διάφορους παράγοντες όπως είναι η ηλικία, το φύλο, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το κάπνισμα και ο διαβήτης.

Η διεθνής ομάδα ερευνητών που βρίσκεται πίσω από την τελευταία αυτή έρευνα, προσπάθησε να προσδιορίσει ποιοι παράγοντες κινδύνου προκαλούν το άλλο 20%. Οι προηγούμενες έρευνες για την οικογενειακή κατάσταση απέδωσαν μικτά αποτελέσματα.

Για την έρευνά τους, οι επιστήμονες εξέτασαν τα δεδομένα από 34 σχετικές έρευνες στο παρελθόν, οι οποίες είχαν δημοσιευτεί από το 1963 μέχρι και το 2015. Εξέτασαν το ιατρικό αλλά και οικογενειακό status περισσότερων από 2 εκ. ανθρώπων ηλικίας από 42 έως και 77 ετών στην Ευρώπη, Βόρεια Αμερική, Μέση Ανατολή και Ασία.

Τα δεδομένα έδειξαν πως συγκριτικά με τους παντρεμένους ανθρώπους, οι ανύπαντροι (αυτοί που δεν είχαν παντρευτεί ποτέ, χήροι ή χωρισμένοι) είχαν 42% περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρδιαγγειακές παθήσεις και 16% υψηλότερο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου.

Παράλληλα, οι ανύπαντροι έχουν 55% περισσότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό επεισόδιο. Κατά τους ερευνητές, η οικογενειακή κατάσταση πρέπει να θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις και εγκεφαλικά επεισόδια, καθώς και γενικά ποσοστά επιβίωσης.

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς της έρευνας, η μελλοντική έρευνα θα πρέπει να επικεντρωθεί στο ερώτημα κατά πόσο η οικογενειακή κατάσταση μπορεί να προκαλεί και άλλα προβλήματα υγείας που πρέπει να διερευνηθούν.

Γι’ αυτό σου λέω μήπως έχει έρθει η ώρα να κάνεις αυτήν την πρόταση γάμου στην καλή σου; Ή να πεις το «ναι»; Για το καλό της υγείας σας, το λένε και οι έρευνες άλλωστε….

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ