Αισθάνεσαι άσχημα όταν είσαι μόνη σου; Υπάρχει εξήγηση


Χρειάζεσαι ανθρώπους γύρω σου για να νιώθεις πραγματικά ήρεμη; Να τι μπορεί να φταίει

Ξυπνάς το πρωί μετά από μια γεμάτη μέρα με τους φίλους σου, αλλά δεν μπορείς να σηκωθείς ακόμη από το κρεβάτι, και έχεις ένα αίσθημα δυσφορίας στο σώμα σου. Όλοι έχουν φύγει και έχεις μείνει μόνη σου.

Αναγνωρίζεις τον εαυτό σου;

Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να ταυτιστούν με τα αρνητικά συναισθήματα όταν είναι μόνοι τους, αλλά υπάρχουν λίγοι που γνωρίζουν τον λόγο για τον οποίο συμβαίνει αυτό. Στην πραγματικότητα, υπάρχει ένα συγκεκριμένο όνομα για το φόβο του να είσαι μόνος – και λέγεται αυτοφοβία και είναι μια κοινή φοβία που μπορεί να έχει μεγάλη επιρροή στη ζωή κάποιου.

Όλοι αντιδρούν διαφορετικά στη μοναξιά – κάποιοι το βλέπουν ως κάτι θετικό και αναζωογονητικό, ενώ άλλοι αισθάνονται δυσφορία. Και όταν το συναίσθημα μετατραπεί σε έναν ακραίο, έντονο και παράλογο φόβο να είσαι μόνος, ονομάζεται αυτοφοβία.

Η αυτοφοβία είναι αρκετά συνηθισμένη και στις περισσότερες περιπτώσεις, ο φόβος είναι τόσο ελεγχόμενος που δεν είναι επικίνδυνος. Ωστόσο, μπορεί να έχει μεγάλο αντίκτυπο στη ζωή κάποιου.

Ένα σημάδι ότι έχεις αυτοφοβία είναι ότι αισθάνεσαι ότι πρέπει να έχεις άλλους ανθρώπους γύρω σου για να αισθάνεσαι άνετα – ακόμα και όταν βρίσκεσαι σε μέρη που θα έπρεπε να αισθάνεσαι άνετα, όπως στο σπίτι σου. Εάν αυτό το συναίσθημα προκύπτει μερικές φορές, είναι σαφώς αρκετά φυσιολογικό. Αλλά όταν παρατηρείς ότι αυτή η διάθεση επιστρέφει ξανά και ξανά, μπορείτε να έχεις αυτοφοβία.

Εάν ο φόβος επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη ζωή σου, μπορεί να είναι καλή ιδέα να μιλήσεις με έναν επαγγελματία. Ωστόσο, σύμφωνα με την ψυχολόγο Jill Squyres, είναι συνήθως δυνατό να εκπαιδεύσεις τη φοβία μόνη σου, μέσω της γιόγκα και του διαλογισμού. Η Squyres συνιστά να ξεκινήσεις με ένα μικρότερο στόχο, όπως το να είσαι μόνη σου 15 λεπτά την ημέρα για μια εβδομάδα. Στη συνέχεια, να αυξήσεις το χρόνο αυτό στα 30 λεπτά και ούτω καθεξής. Αν ξέρεις ότι μπορείς να είσαι μόνη σου, μακροπρόθεσμα θα παρατηρήσεις ότι θα αισθάνεσαι περισσότερη αρμονία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ