26 Μαρτίου 2025

Σαρλότ σοκολάτα με ρούμι και φρούτα του δάσους


Η σαρλότ σοκολάτας με ρούμι και φρούτα του δάσους είναι ένα εντυπωσιακό γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με το διακριτικό άρωμα του ρούμι και την ευχάριστη οξύτητα από τα φρούτα του δάσους. Ιδανικό για ειδικές περιστάσεις, αυτό το επιδόρπιο είναι όσο νόστιμο δείχνει, με απαλή υφή και αέρινη αίσθηση.

⏳ Σαρλότ σοκολάτα με ρούμι και φρούτα του δάσους – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 30 λεπτά
  • Χρόνος αναμονής (ψύξη): 4-6 ώρες
  • Συνολικός χρόνος: Περίπου 6 ώρες

🛒 Υλικά

Για τη βάση και τα τοιχώματα:

  • 1 συσκευασία σαβαγιάρ
  • 100 ml ρούμι
  • 50 ml νερό

Για τη σοκολατένια μους:

  • 200 γρ. κουβερτούρα (με 60-70% κακάο)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 φύλλα ζελατίνης
  • 2 κ.σ. ρούμι

Για τη γαρνιτούρα:

  • 150 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • Σκόνη κακάο ή ξύσμα σοκολάτας

🍰 Εκτέλεση

1️⃣ Ετοιμασία της φόρμας

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ρούμι με το νερό.
  • Βουτάμε γρήγορα τα σαβαγιάρ και τα τοποθετούμε όρθια στα τοιχώματα μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο τσέρκι. Με τα υπόλοιπα καλύπτουμε τη βάση.

2️⃣ Προετοιμασία της σοκολατένιας μους

  • Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5 λεπτά.
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το ρούμι.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη άχνη.
  • Ζεσταίνουμε 2 κ.σ. κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη.
  • Ενώνουμε το μείγμα με τη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα.

3️⃣ Συναρμολόγηση

  • Ρίχνουμε τη μους μέσα στη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και βάζουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες.

4️⃣ Γαρνίρισμα & Σερβίρισμα

  • Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε τα φρούτα του δάσους με τη ζάχαρη.
  • Ξεφορμάρουμε τη σαρλότ και διακοσμούμε με τα φρούτα.
  • Πασπαλίζουμε με κακάο ή ξύσμα σοκολάτας και σερβίρουμε.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ