Πως φτιάχνονται οι τηγανίτες; Για να φτιάξετε απλές και νόστιμες τηγανίτες, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά και να ακολουθήσετε τα εξής βήματα
Υλικά:
- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη (προαιρετικά, για γλυκές τηγανίτες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 αυγό
- 3/4 φλιτζανιού γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο ή λάδι
- 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
- Αναμείξτε τα ξηρά υλικά: Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη (αν χρησιμοποιείτε) και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Αναμείξτε τα υγρά υλικά: Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο (ή λάδι) και τη βανίλια. Ανακατέψτε τα καλά.
- Συνδυάστε τα υλικά: Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα ξηρά και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι ή έναν αυγοδάρτη μέχρι να σχηματιστεί μια ομαλή, πηχτή ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ πηχτή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο παραπάνω γάλα.
- Τηγανίστε τις τηγανίτες: Ζεστάνετε μια αντικολλητική κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλτε λίγο λάδι ή βούτυρο. Όταν είναι ζεστό, ρίξτε κουταλιές από το μείγμα και ψήστε κάθε τηγανίτα για 2-3 λεπτά, μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια και να ροδίσει από κάτω. Αναποδογυρίστε την και ψήστε την για άλλο 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
- Σερβίρετε: Σερβίρετε τις τηγανίτες ζεστές με σιρόπι σφενδάμου, φρούτα, μέλι, ή ό,τι άλλο σας αρέσει.
Συμβουλές:
- Αν το μείγμα σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο γάλα. Αν είναι πολύ ρευστό, προσθέστε αλεύρι.
- Χρησιμοποιήστε μια κουτάλα με καλή μέτρηση για να εξασφαλίσετε ότι όλες οι τηγανίτες θα έχουν περίπου το ίδιο μέγεθος.
- Μπορείτε να προσθέσετε μέσα στο μείγμα κανέλα, σοκολατένιες σταγόνες ή ακόμα και κομμένα φρούτα για επιπλέον γεύση.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ
Ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, θα απολαύσετε τέλειες τηγανίτες, έτοιμες να τις συνδυάσετε με ό,τι αγαπημένο σας!

