Κατηγορίες της Ε.Ε. σε BMW, Daimler & VW


Οι αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της Ε.Ε. ανακοίνωσαν την Παρασκευή πως η BMW, η Daimler και η Volkswagen εγκαλούνται, διότι από κοινού εμπόδισαν την εξέλιξη τεχνολογιών για χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, στο χρονικό διάστημα μεταξύ 2006 και 2014.

Υψηλόβαθμα στελέχη της επιτροπής ανέφεραν πως και στις τρεις εταιρείες έχουν στείλει τους λόγους με τους οποίους στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες, 2 χρόνια μετά την διενέργεια των ελέγχων στις εγκαταστάσεις των συγκεκριμένων κατασκευαστών.

Για το θέμα προέβη σε δηλώσεις και στέλεχος της επιτροπής, το οποίο ανέφερε: «Οι BMW, Daimler και VW συμμετείχαν με ένα αθέμιτο σύστημα, παραβιάζοντας έτσι τους κανόνες ανταγωνισμού της Ε.Ε., με σκοπό να περιορίσουν την ανάπτυξη τεχνολογίας που θα επέτρεπε την εκπομπή χαμηλότερων ρύπων τόσο από diesel, όσο κι από κινητήρες βενζίνης.

Η συγκεκριμένη έρευνα διαχωρίζεται από άλλες νομικές διαδικασίες απέναντι στις αυτοκινητοβιομηχανίες για φερόμενες παραβιάσεις των περιβαλλοντικών νόμων. H Daimler, η οποία ενημέρωσε τις αρχές για την συμφωνία μεταξύ των εταιρειών, επανέλαβε ότι, λόγω της συνεργασίας της, δεν περιμένει να της επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Οι BMW και Volkswagen δεν έκαναν κάποιο σχόλιο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ