Πως να φτιάξω ένα λαχταριστό κέικ πανεύκολα; Με λίγα υλικά και σε λίγα λεπτά, θα έχεις το πιο ωραίο κέικ από τα χεράκια σου
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 200 γρ. ζάχαρη
- 4 αυγά
- 1 βανιλίνη
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 120 ml γάλα
- 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
- Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις) ή 170°C (στον αέρα).
- Χτυπάς το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτεις τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Ρίχνεις τη βανιλίνη και μια πρέζα αλάτι.
- Προσθέτεις το αλεύρι και το γάλα εναλλάξ, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βουτυρώνεις και αλευρώνεις μια φόρμα και ρίχνεις μέσα το μείγμα.
- Ψήνεις για 45-50 λεπτά μέχρι να βγει καθαρό ένα μαχαίρι αν το βυθίσεις στο κέντρο.
- Αφήνεις να κρυώσει πριν το ξεφορμάρεις.
Tip: Αν θες σοκολατένιο κέικ, αντικατάστησε 50 γρ. από το αλεύρι με κακάο!
Δες και άλλες ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΕΔΩ

