Οι μπρουσκέτες είναι ένας από τους πιο γρήγορους και απολαυστικούς τρόπους για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό σνακ ή ορεκτικό. Αυτή η εκδοχή συνδυάζει την τραγανότητα του φρυγανισμένου ψωμιού, τη γλυκύτητα των καραμελωμένων κρεμμυδιών και την κρεμώδη γεύση του κατσικίσιου τυριού. Ένα απλό αλλά γευστικό πιάτο, ιδανικό για κρασί ή συνοδευτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι!
Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
3 μεγάλα κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα)
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)
Παρασκευή
- Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
- Σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξύδι και αφήστε τα να καραμελώσουν για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το θυμάρι αν το επιθυμείτε. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά για τις μπρουσκέτες (4 μερίδες)
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 100g τυρί κατσικίσιο ή ρικότα
- ½ φλ. καραμελωμένα κρεμμύδια
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-7 λεπτά.
- Αλείψτε το τυρί στις ζεστές μπρουσκέτες.
- Προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.
- Γαρνίρετε με θυμάρι και λίγο μέλι για έξτρα γεύση.
- Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!


