5 Δεκεμβρίου 2025

Μπρουσκέτες με καραμελωμένα κρεμμύδια & τυρί κατσικίσιο


Οι μπρουσκέτες είναι ένας από τους πιο γρήγορους και απολαυστικούς τρόπους για να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό σνακ ή ορεκτικό. Αυτή η εκδοχή συνδυάζει την τραγανότητα του φρυγανισμένου ψωμιού, τη γλυκύτητα των καραμελωμένων κρεμμυδιών και την κρεμώδη γεύση του κατσικίσιου τυριού. Ένα απλό αλλά γευστικό πιάτο, ιδανικό για κρασί ή συνοδευτικό σε ένα γιορτινό τραπέζι!

Υλικά για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

3 μεγάλα κρεμμύδια (κατά προτίμηση κόκκινα)
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι
½ κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι
1 κ.γ. θυμάρι (προαιρετικά)

Παρασκευή

  • Κόψτε τα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες.
  • Σοτάρετέ τα σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  • Μαγειρέψτε για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και το βαλσαμικό ξύδι και αφήστε τα να καραμελώσουν για άλλα 15-20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αλατοπιπερώστε και προσθέστε το θυμάρι αν το επιθυμείτε. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Υλικά για τις μπρουσκέτες (4 μερίδες)

  • 1 μπαγκέτα, κομμένη σε φέτες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100g τυρί κατσικίσιο ή ρικότα
  • ½ φλ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.γ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 5-7 λεπτά.
  2. Αλείψτε το τυρί στις ζεστές μπρουσκέτες.
  3. Προσθέστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια από πάνω.
  4. Γαρνίρετε με θυμάρι και λίγο μέλι για έξτρα γεύση.
  5. Σερβίρετε αμέσως και απολαύστε!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ