Κακοκαιρία: «Βούλιαξε» η Κρήτη από τις σφοδρές βροχοπτώσεις – Εικόνες βιβλικής καταστροφής (vid)


Καιρός: Κακοκαιρίας συνέχεια τις επόμενες ημέρες με τα έντονα φαινόμενα να επιμένουν

– Παροδική βελτίωση του καιρού σήμερα και νέο κύμα βροχοπτώσεων από το τη Δευτέρα

– Σε απόγνωση οι κατοικοι της Κρήτης που «χτυπήθηκε» και πάλι από ισχυρές βροχοπτώσεις

– Αναλυτική πρόνωση του καιρού για όλη τη χώρα

Βροχερός διατηρείται και σήμερα Κυραική ο καιρός με τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν αρχικά στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Από το βράδυ νέα επιδείνωση του καιρού και από τα δυτικά.

Άστατος ο καιρός στην Αττική με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και λίγες τοπικές βροχές. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 10 και 16 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα ανατολικά ανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 5 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τη νύχτα τοπικά θα είναι ισχυρά.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Άστατος. Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες στις Σποράδες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 8 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Άστατος. Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά θα εξασθενήσουν από τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Καλλιάνος: Νέο βαρομετρικό χαμηλό από τη Δευτέρα

Για νέα επιδείνωση του καιρού από τη Δευτέρα κάνει λόγο και ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με βίντεο που ανήρτησε στο facebook με νέες βροχές και καταιγίδες που θα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη τη χώρα!

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο που ακολουθεί:

Κινδύνευσαν άνθρωποι στην Κρήτη

Στη διάσωση 23 ανθρώπων που κινδύνευσαν μέσα στα σπίτια τους, από τη στάθμη του νερού που αυξανόταν επικίνδυνα λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προχώρησαν άνδρες της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του Μακρύ Γυαλού, στη Σητεία.

Μέσα σε λίγες ώρες, το σκηνικό που διαμορφώθηκε από τη βροχή, προκάλεσε αγωνία, καθώς οι κλήσεις για απεγκλωβισμούς ήταν συνεχείς.

Τέσσερα παιδιά αρχικά απεγκλωβίστηκαν μέσα από το σπίτι τους, ενώ αμέσως μετά δυο ηλικιωμένοι απεγκλωβίστηκαν από την οικία τους. Αίσια κατάληξη είχε και επιχείρηση και για μια γυναίκα με ειδικές ανάγκες που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο σπίτι της στο Μακρύ Γυαλό.

«Ήταν μια μεγάλη επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι. Ευτυχώς καταφέραμε να ανταποκριθούμε σε όλες τις περιπτώσεις και να παραδίδουμε τους ανθρώπους που κινδύνευαν στους οικείους τους», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδακης, που συμπλήρωσε ότι δυο οικοδομικά τετράγωνα στην πόλη της Σητείας, εμφανίζουν πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάστηκε να επέμβουν σε επτά ακόμη περιπτώσεις ανθρώπων που κινδύνευαν από τη στάθμη των νερών.

Εικόνες καταστροφής από την πλημμυρισμένη Σητεία

Αποκαλυπτικό είναι το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει το μέγεθος της καταστροφής που έζησε η Σητεία εξαιτίας των συνεχόμενων βροχοπτώσεων.

Όλη η πόλη μετατράπηκε σε μία τεράστια… λίμνη ενώ οι φορείς ξεκίνησαν ήδη τις καταγραφές των ζημιών.

Αρκετά σημεία του επαρχιακού δικτύου παραμένουν κλειστά εξαιτίας των καθιζήσεων αλλά και των κατολισθήσεων ενώ η πυροσβεστική προχωρά σε δεκάδες αντλήσεις υδάτων σε σπίτια και επιχειρήσεις.

Πολλές αγροτικές καλλιέργειες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές με τους παραγωγούς να περιμένουν να περάσει η… μπόρα για να δουν το μέγεθος της καταστροφής.

Μακρύς Γιαλός: Με βάρκες η μετακίνηση

Απίστευτες εικόνες και στο Μακρύ Γιαλό όπου τα πάντα βυθίστηκαν κάτω από το νερό.

Πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, εγκλωβισμένοι κάτοικοι και άνθρωποι σε απόγνωση στη Σητεία. Η στάθμη του νερού στο Μακρύ Γιαλό ανέβηκε τόσο, ώστε οι δρόμοι μετατράπηκαν σε κανάλια και το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο για όσους δεν φοβήθηκαν να βγουν στο δρόμο.

Σύμφωνα με το δήμαρχο Σητείας κ. Πατεράκη σε ολόκληρο το δήμο Σητείας παρατηρούνται πλημμυρικά φαινόμενα όπως Ζάκρο, Κουρεμένο, Παλαίκαστρο κλπ. Ο ποταμός Παντέλης που βρίσκεται στα όρια της Σητείας έχει πλημμυρίσει με αποτέλεσμα τα νερά να εισχωρήσουν σε σπίτια, καταστήματα και δύο ξενοδοχεία, όπως μεταδίδει το neakriti.gr.

«Ποτάμια» οι δρόμοι στη Ρόδο

Σε «ποτάμια» έχουν μετατραπεί δρόμοι και στο εθνικό οδικό δίκτυο της Ρόδου, εξαιτίας των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων.

Όπως αναφέρει η rodiaki.gr, η συνεχιζόμενη βροχόπτωση από τα ξημερώματα έχει πλημμυρίσει το οδικό δίκτυο επί της εθνικής οδού Ρόδου – Λίνδου, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν για τους οδηγούς να αυξάνονται.

Τα όμβρια ύδατα δεν βρίσκουν διαφυγή, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής απευθύνουν έκκληση στους αρμόδιους ώστε να αποφευχθούν τυχόν ατυχήματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ