6 Δεκεμβρίου 2025

Δροσερή μους με φρούτα του δάσους και γιαούρτι


Αυτή η ανάλαφρη και δροσερή μους με φρούτα του δάσους και γιαούρτι είναι μια ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό επιδόρπιο ή σνακ. Πλούσια σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες και πρωτεΐνες, ικανοποιεί τη γλυκιά επιθυμία χωρίς τύψεις. Είναι εύκολη στην παρασκευή, χωρίς ψήσιμο, και μπορεί να σερβιριστεί σε ποτήρια ή ως γέμιση για τάρτες.

Μους με φρούτα του δάσους και γιαούρτι – Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Ψύξη: 1-2 ώρες
  • Συνολικός χρόνος: 2 ώρες και 10 λεπτά

Διατροφική αξία (ανά μερίδα περίπου 150 γρ.)

  • Θερμίδες: ~120 kcal
  • Πρωτεΐνη: 7 γρ.
  • Λίπη: 2 γρ.
  • Υδατάνθρακες: 18 γρ.
  • Φυτικές ίνες: 3 γρ.

 Υλικά (για 4 μερίδες)

  • 250 γρ. φρούτα του δάσους (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. ζελατίνη σε σκόνη ή 1 φύλλο ζελατίνης (προαιρετικά, για πιο σταθερή υφή)
  • 2 κ.σ. νερό (αν χρησιμοποιήσεις ζελατίνη)
  • 50 ml κρύα κρέμα γάλακτος 10% (προαιρετικά για πιο αφράτη υφή)

Εκτέλεση

  1. Πολτοποίηση των φρούτων: Πολτοποιούμε τα φρούτα του δάσους με ένα μπλέντερ μέχρι να έχουμε έναν ομοιόμορφο πουρέ. Αν θέλουμε πιο λεία υφή, τον περνάμε από σουρωτήρι.
  2. Γλυκαντικό & αρώματα: Προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια στον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σταθεροποίηση (προαιρετικά): Αν χρησιμοποιούμε ζελατίνη, τη διαλύουμε σε 2 κ.σ. ζεστό νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά. Έπειτα, την προσθέτουμε στο μείγμα φρούτων.
  4. Ανακάτεμα με γιαούρτι: Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
  5. Αφράτη υφή (προαιρετικά): Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει αφράτη και την ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα.
  6. Ψύξη: Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες να σταθεροποιηθεί.
  7. Σερβίρισμα: Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα, ξηρούς καρπούς ή λίγο ξύσμα λεμονιού.

Tips

  • Για vegan εκδοχή, αντικαθιστούμε το γιαούρτι με φυτικό (καρύδας ή αμυγδάλου) και παραλείπουμε τη ζελατίνη.
  • Για περισσότερη γλύκα, μπορούμε να προσθέσουμε μια ώριμη μπανάνα στον πουρέ.
  • Αντί για ζελατίνη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 1 κ.γ. σπόρους chia για φυσική πύκνωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ