Τα προϊόντα ματιών που χρειάζεσαι αν δουλεύεις πολλές ώρες μπροστά από υπολογιστή

Δουλεύοντας ατέλειωτες ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, τα μάτια συχνά κουράζονται, δε λιπαίνονται σωστά και στεγνώνουν. Το ανοιγοκλείσιμο των βλεφάρων γίνεται με πιο αργό ρυθμό απ’ ό,τι θα έπρεπε φυσιολογικά για να διατηρούνται τα μάτια υγρά και η ξηρότητα επιδεινώνεται με την αφυδατωμένη ατμόσφαιρα. Επίσης, μπορεί ύστερα από ώρες να εμφανιστούν από την κούραση πρηξίματα και σακούλες στα βλέφαρα αλλά και ρυτίδες στο «πόδι της χήνας».

Τι να κάνεις:

Βάλε τα γυαλιά σου. Αν δυσκολεύεσαι να διαβάσεις τα ψιλά γράμματα, αλλά δε θες να φοράς γυαλιά, ξανασκέψου το! Στην προσπάθειά σου να διαβάσεις ζαρώνεις ασυναίσθητα την επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, όπως όταν βρίσκεσαι στον ήλιο χωρίς γυαλιά, και συμβάλλεις άθελά σου στο σχηματισμό ρυτίδων.

Αν έχεις ευαισθησία στη λάμψη της οθόνης του υπολογιστή, πάρε ειδικά γυαλιά ή προστατευτικό τζάμι οθόνης, τα οποία προστατεύουν τα μάτια σου από την ακτινοβολία.

Άπλωσε καθημερινά στα βλέφαρά σου ένα σέρουμ με αλόη. Τα σέρουμ, λόγω της μη λιπαρής τους σύστασης, δεν επιβραδύνουν την αποτοξίνωση των ματιών, ακόμα και αν απλωθούν κοντά στα βλέφαρα.

Μια λύση για να αναζωογονήσεις τα μάτια που δείχνουν κουρασμένα είναι η χρήση ενός τζελ για τα μάτια, που έχει άμεσα και καταπραϋντικά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ