Ερευνα αποκαλύπτει το κατάλληλο ύφασμα για την επιλογή πιτζάμας που θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς 15 λεπτά νωρίτερα

Τις βασικές αιτίες που μπορεί να σας προκαλέσουν αϋπνία ή δυσκολία να αποκοιμηθείτε και κακή ποιότητα ύπνου γενικότερα, πιθανώς να τις γνωρίζετε ήδη.

Δεν κάνει καλό να βλέπετε τηλεόραση ή να ασχολείστε με τον κινητό σας λίγο πριν κοιμηθείτε. Δεν πρέπει να πίνετε καφέ ή ροφήματα με καφεΐνη μετά το μεσημέρι. Δεν πρέπει να γυμνάζεστε ή να εργάζεστε μέχρι αργά το βράδυ.

Μερικές φορές το να αποκοιμηθείτε δεν είναι τόσο απλό όσο θα θέλατε. Οι κοινωνικές πιέσεις έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους να μειώσουν τον μέσο όρο ανάπαυσης, γεγονός που συμβάλλει σε μια «παγκόσμια κρίση ύπνου», σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η χρόνια έλλειψη ύπνου αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας, διαβήτη, υπέρτασης και καρδιαγγειακών νοσημάτων. Όταν ψάχνετε τις αιτίες για τις αϋπνίες σας, οι… συνήθεις ύποπτοι είναι πολλοί.

Όμως τώρα, ήρθε η στιγμή να μάθετε για ακόμα έναν παράγοντα που σας προκαλεί αϋπνίες και μάλλον δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα. Πρόκειται για τις πιτζάμες σας!

Οι άνετες πιτζάμες είναι ένα σημαντικό συστατικό της υγιεινής ύπνου. Σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική Daily Mirror ένα απλό κόλπο θα μπορούσε να βοηθήσει τους ανθρώπους να κοιμηθούν 15 λεπτά γρηγορότερα και περιλαμβάνει το ύφασμα της πιτζάμας.

Φορώντας πιτζάμες από μαλλί μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κοιμηθούν πιο αποτελεσματικά, οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει.

Το ύφασμα αυτό βοηθά το σώμα να εισέλθει σε μια «ζώνη θερμικής άνεσης» η οποία μπορεί στη συνέχεια να οδηγήσει σε πιο ξεκούραστο και βαθύ ύπνο, ανέφεραν οι ερευνητές.

Με τη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, οι άνθρωποι όχι μόνο μπορούν να αποκοιμηθούν γρηγορότερα, αλλά μπορούν επίσης να έχουν μεγαλύτερο και καλύτερο ποιοτικό ύπνο, σύμφωνα με μια μελέτη.

Η καλή ποιότητα ύπνου είναι σημαντική για την μνήμη μας και για την παραγωγή της αυξητικής ορμόνης, απαραίτητη για την επισκευή των κυττάρων και την ανάπτυξη.

Για έναν ήρεμο και ποιοτικό ύπνο επιλέξτε πιτζάμες από μαλλί.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ