Eurovision 2019: Κατερίνα Ντουσκα: «Το βασικό που άκουγα από την αρχή είναι «φύγε για το εξωτερικό»


Η Κατερίνα Ντούσκα, η φετινή εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision, αποκαλύπτει ότι την παρότρυναν να φύγει από τη χώρα λόγω ρεπερτορίου.

Η νεαρή τραγουδίστρια εξομολογείται την αγάπη της για την Ελλάδα και εξομολογείται τον λόγο για τον οποίο παραμένει στη χώρα, παρά το ότι τα τραγούδια της έιναι άλλης φύσεως.

Τι δυσκολίες είχες στη δική σου πορεία;

Τα μεγαλύτερα είδωλα της μουσικής έχουν απορριφθεί άπειρες φορές. Οι βασικές δυσκολίες είναι οικονομικής φύσεως. Επίσης, το ότι εγώ δραστηριοποιούμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα με αγγλόφωνο ρεπερτόριο δεν είναι εύκολο.

Σε έχουν απορρίψει πολλές φορές; Τι σου έλεγαν συνήθως;

Εννοείται! Στην Ελλάδα οι περισσότεροι με συμβούλευαν να αλλάξω ρεπερτόριο. και ότι «είσαι πολύ καλή, σε ένα είδος που δεν έχει πέραση».

Μήπως έχουν δίκιο; Γιατί έχεις επιλέξει να μείνεις εδώ;

Το ελληνικό ραδιόφωνο με στήριξε, μια ελληνική δισκογραφική με στήριξε, το ελληνικό κοινό με στήριξε και γενικότερα λατρεύω την Ελλάδα. Γι’ αυτό και, παρά το ότι η οικογένεια μου έχει επιστρέψει στον Καναδα, επέλεξα πολύ συνειδητά να παραμείνω. Αισθάνομαι ότι εδώ έχουμε ανάγκη από νέες ιδέες, νέα ερεθίσματα, νέες εικόνες. Μου αρέσει πάρα πολύ η ιδέα να ανήκω σε μια γενιά η οποία έχει τη δυνατότητα να το προσφέρει αυτό. Εξάλλου, στην εποχή μας, δεν έχει τόση σημασία πού είναι η βάση σου. Θυμάμαι για παράδειγμα ότι είχα παίξει στη Βουλγαρία πριν από 2 χρόνια και μας έλεγαν ότι ο καλλιτέχνης που έσπασε κάθε ρεκόρ εκεί ήταν ο Βασίλης Καρράς, που ελληνικά τραγουδάει ο άνθρωπος, μια ζωή στην Ελλάδα δραστηριοποιείται. Δεν υπάρχουν σύνορα στη μουσική.

Πηγή: Downtown


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ