Το φινόκιο, γνωστό και ως μαραθόριζα, έχει μια δροσιστική γεύση με νότες γλυκάνισου που συνδυάζεται υπέροχα με τα εσπεριδοειδή. Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για συνοδευτικό ή ελαφρύ γεύμα, προσφέροντας μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων και υφών.
Σαλάτα με φινόκιο, πορτοκάλι και καρύδια – Χρόνος προετοιμασίας
- 10 λεπτά
Διατροφική αξία (ανά μερίδα)
- Θερμίδες: 180 kcal
- Πρωτεΐνες: 4g
- Λίπη: 12g
- Υδατάνθρακες: 15g
- Φυτικές ίνες: 5g
Υλικά (για 2 άτομα)
- 1 φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο πορτοκάλι, καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
- ¼ φλιτζανιού καρύδια, ελαφρώς ψημένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1 κ.γ. μέλι
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
- Φύλλα μαϊντανού ή άνηθου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε το φινόκιο σε πολύ λεπτές φέτες με ένα μαχαίρι ή μαντολίνο.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το μέλι, αλάτι και πιπέρι για να φτιάξουμε τη βινεγκρέτ.
- Προσθέτουμε το φινόκιο, τις φέτες πορτοκαλιού και τα καρύδια.
- Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε με φρέσκο μαϊντανό ή άνηθο για άρωμα.
Απολαύστε αυτή την ελαφριά και αρωματική σαλάτα με φινόκιο, που ταιριάζει υπέροχα με ψάρια ή λευκό κρασί!

