Έξυπνοι τρόποι για να αντικαταστήσετε τα αυγά στην διατροφή σας
Είναι μια δύσκολη εποχή για τους λάτρεις των αυγών, καθώς η γρίπη των πτηνών περιορίζει τις προμήθειες στα σούπερ μάρκετ όλης της χώρας και οι τιμές των αυγών κοτόπουλου ανεβαίνουν επικίνδυνα.
Πολλά ράφια καταστημάτων είναι άδεια, προκαλώντας θλίψη στους ωοφάγους, καθώς πρόκειται για μία κατάσταση που θα μπορούσε να συνεχιστεί για αρκετό καιρό.
Όπως αναφέρει η New York Times υπάρχουν συνταγές με υποκατάστατα των αυγών που είναι εξίσου γευστικά.
Οι περισσότερες συνταγές για κεφτέδες απαιτούν αυγά για να δέσουν τον κιμά. Ωστόσο, η Kay Chun τα παραλείπει εντελώς στα τρυφερά κεφτεδάκια με κοτόπουλο miso.
Το πιάτο της απαιτεί έναν πολτό από θρυμματισμένα κράκερς που υγραίνεται με γάλα και αρωματίζεται με σκόρδο και miso, το οποίο βοηθά τον κιμά κοτόπουλου να διατηρήσει το σχήμα του και να ψηθεί σε χρυσαφένιες, γευστικές μπουκιές.
Η Kay προτείνει να τα σερβίρετε με μια γρήγορη σάλτσα βουτηγμένη σε σόγια αναμεμειγμένη με ξύδι και μερικά ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Μου αρέσει να προσθέτω και λίγο τριμμένο τζίντζερ, για επιπλέον λάμψη.
Η Sarah DiGregorio αντικαθιστά τα αυγά με θαλασσινά στις γαρίδες της στο καθαρτήριο. Μια έξυπνη εκδοχή ενός κλασικού ιταλικού πιάτου, είναι ιδανική για όταν επιθυμείτε ένα πικάντικο, σκορδαλιάρικο, γεμάτο ντομάτα πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από μισή ώρα. Γεμάτη με ψητές κόκκινες πιπεριές και κάπαρη, η εκδοχή της Sarah για τη σάλτσα «καθαρτήριο» είναι μια ιδιαίτερα πικάντικη αντίθεση δίπλα στη γλυκύτητα των γαρίδων. Σερβίρετέ το με φρυγανισμένο ψωμί για ένα γρήγορο δείπνο ή ένα παραδεισένιο πρωινό χωρίς αυγά.
Ένα άλλο πολυτελές πρωινό χωρίς αυγά είναι η αλμυρή ομελέτα τόφου της Ali Slagle. Αρωματισμένο με σιρόπι σφενδάμου, φασκόμηλο και μαύρο πιπέρι, αυτό το πλούσιο πιάτο εμπλουτίζει το τόφου με τις γλυκές και αρωματικές γεύσεις του πρωινού.
Θα μπορούσατε να το συμπληρώσετε και με λαχανικά – σχεδόν οτιδήποτε μαγειρεύεται γρήγορα, όπως χόρτα, μπιζέλια ή ντοματίνια, θα βρει ένα ευτυχισμένο σπίτι ανάμεσα στα μαλακά ψήγματα του τηγανισμένου τόφου.

