5 Δεκεμβρίου 2025

Χαλβάς με πλούσια σοκολάτα


Ο χαλβάς με σοκολάτα είναι μια απολαυστική παραλλαγή του κλασικού χαλβά, που συνδυάζει τη βελούδινη γεύση του ταχινιού με την πλούσια γεύση της σοκολάτας. Είναι ένα γλυκό χωρίς ψήσιμο, ιδανικό για περιόδους νηστείας αλλά και για όσους αγαπούν τις υγιεινές απολαύσεις.

Χαλβάς με πλούσια σοκολάτα – Διατροφική αξία (ανά 100γρ.)

  • Θερμίδες: ~400 kcal
  • Υδατάνθρακες: 45g
  • Πρωτεΐνες: 8g
  • Λιπαρά: 22g
  • Φυτικές ίνες: 4g

Ο χαλβάς είναι πλούσιος σε αντιοξειδωτικά από το κακάο και το ταχίνι, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή φυτικών πρωτεϊνών και καλών λιπαρών.

Χρόνος Παρασκευής

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Χρόνος ψύξης: 3-4 ώρες
  • Συνολικός χρόνος: 4 ώρες

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ταχίνι
  • ½ φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι αγαύης
  •  200γρ. κουβερτούρα (λιωμένη)
  •  ½ φλιτζάνι αμύγδαλα ή φουντούκια (χοντροκομμένα)
  • 1 βανίλια
  •  2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
  • Ξύσμα πορτοκαλιού (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, τη βανίλια, το κακάο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και ισιώνουμε την επιφάνεια.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες, μέχρι να σφίξει.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Tips

  • Χρησιμοποίησε σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο (70%+) για πιο έντονη γεύση.
  •  Για περισσότερη γλύκα, πρόσθεσε 2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας.
  • Αν θέλεις πιο μαλακή υφή, πρόσθεσε λίγο ακόμα ταχίνι.
  • Διατηρείται στο ψυγείο έως 10 μέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ