Aρχηγός ΓΕΕΘΑ για τις δηλώσεις Ακάρ: «Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο»


«Αν θέλεις ειρήνη προετοιμάσου για πόλεμο» είχε πει ο Βιργίλιος και αυτόν επικαλέστηκε ο Α/ΓΕΕΘΑ αναφερόμενος στην περιοχή μας και στην κατάσταση που επικρατεί

Ο κ. Χριστοδούλου έδωσε βαρύτητα στην αξιοποίηση των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων. Αναφέρθηκε στα δεδομένα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν ,τα οποία δεν επιτρέπουν πολλές και μεγάλες κινήσεις.

Ο Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου στην πρώτη του επαφή με τους δημοσιογράφους ως Α/ΓΕΕΘΑ, επεσήμανε την ανάγκη να σχεδιάσουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις των «επόμενων 30-35 ετών». Προφανώς όπως είπε ο Α/ΓΕΕΘΑ, «τα σχέδιά μας καθορίζονται ανάλογα με το πορτοφόλι μας».

Για τις συνεχείς δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας , ο οποίος συνεχώς μιλά για «προβοκάτσια στο Αιγαίο» επεσήμανε ότι η Ελλάδα τηρεί απολύτως τη νομιμότητα. Πρόσθεσε όμως ότι το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος στο Αιγαίο, με τόσα αεροσκάφη να πετούν το ένα κοντά στο άλλο, δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ επικαλέστηκε τον Αϊνστάιν που έλεγε ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες ανθρώπων: «Οι ευφυείς που λύνουν προβλήματα, οι ιδιοφυείς που τα προβλέπουν και οι βλάκες που απλά κρίνουν». Όπως είπε «στην τρίτη κατηγορία δεν ανήκει κανένας από τις ΕΔ».

Ο Α/ΓΕΕΘΑ ανακοίνωσε ότι η πρώτη πτήση του P-3 Orion που αναβαθμίστηκε θα γίνει στις 10 Μαΐου. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε το πρόγραμμα πολύ σημαντικό. Απαντώντας σε ερώτηση για την ηλικία του αεροσκάφους απάντησε με ερώτηση: «Ποιο είναι πιο παλιό το P-3 ή το B-52», θέλοντας να δείξει ότι αν γίνονται σωστά οι αναβαθμίσεις και η υποστήριξη σ’ ένα αεροσκάφος, η ηλικία δεν είναι θέμα.

Νέες απειλές Ακάρ: Θα απαντήσουμε σε οποιαδήποτε πρόκληση στο Αιγαίο

Νωρίτερα είχαμε νέα προειδοποίηση Χουλουσί Ακάρ προς Ελλάδα και Κύπρο ότι η Τουρκία θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια στις θάλασσες.

Οπως μεταδίδει το philenews.com ο Τούρκος υπουργός Άμυνας μιλώντας σε στρατιωτική εκδήλωση αναφέρθηκε εκ νέου στην αποκαλούμενη Γαλάζια Πατρίδα προειδοποιώντας τις γείτονες χώρες να αποφεύγουν προκλήσεις, γιατί διαφορετικά η Τουρκία θα απαντήσει.

«Κανένας να μη σηκωθεί να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας στην προάσπιση των δικαιωμάτων και του δικαίου μας που απορρέει από τις διεθνείς και διμερείς συμφωνίες και την ιστορία. Σε αυτό το θέμα είμαστε απολύτως αποφασισμένοι, έχουμε δείξει την αποφασιστικότητά μας και κανένας να μην αμφιβάλει ότι δεν θα κάνουμε -παρά την καλή μας πρόθεση- ό,τι χρειαστεί για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιό μας ή ότι δεν θα απαντήσουμε».

«Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου. Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου σε κάθε επίπεδο. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται σε διάφορα επίπεδα οι επαφές μας. Και τις επόμενες ημέρες αναμένουμε να ξεκινήσουν οι συνομιλίες ανάμεσα στις επιτροπές. Ελπίζουμε και επιθυμούμε σε αυτές τις συνομιλίες να επιδείξουμε προσπάθεια επίλυσης όλων των προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο και μέθοδο και μακάρι να τα λύσουμε. Αυτή είναι η επιθυμία μας. Αλλά κανένας να μην συμπεριφερθεί εγωιστικά ή οπορτουνιστικά απέναντι στην καλή μας πρόθεση, στην προσπάθειά μας για ειρήνη και ειρηνική επίλυση των προβλημάτων μας. Κανείς να μην τρέχει πίσω από προβοκάτσιες ή προκλήσεις. Θέλω όλοι να γνωρίζουν ότι σε οποιαδήποτε κίνηση γίνει, εμείς δεν θα την αφήσουμε χωρίς απάντηση. Για την ειρήνη και για τις σχέσεις καλής γειτονίας είναι πολύ σημαντικό να το γνωρίζουν όλοι αυτό το στοιχείο. Εμείς δίνουμε σημασία και αναμένουμε όλες οι πλευρές να δώσουν σημασία σε αυτό το θέμα».

Πηγή: militaire.gr, philenews.com


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ