Πως φεύγει η τηγανίλα από την κουζίνα; Η μυρωδιά από το τηγάνισμα (τηγανίλα) μπορεί να είναι επίμονη, αλλά υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να την απομακρύνεις γρήγορα από την κουζίνα και το σπίτι.
Άμεσες ενέργειες μετά το τηγάνισμα
-
Αερισμός του χώρου
- Άνοιξε τα παράθυρα και τις πόρτες για να δημιουργήσεις ρεύμα αέρα.
- Αν έχεις απορροφητήρα, άφησέ τον να δουλέψει για λίγη ώρα ακόμα μετά το τηγάνισμα.
-
Βράσιμο νερού με φυσικά αρωματικά
- Σε μια κατσαρόλα, βάλε νερό να βράσει με ξύδι, λεμόνι, φλούδες πορτοκαλιού ή κανέλα. Ο ατμός απορροφά τις μυρωδιές και αρωματίζει τον χώρο.
-
Μαγειρική σόδα για απορρόφηση της μυρωδιάς
- Άφησε ένα μπολ με μαγειρική σόδα στον πάγκο ή δίπλα στο τηγάνι. Η σόδα τραβάει τις οσμές από τον αέρα.
- Μπορείς επίσης να ρίξεις λίγη μαγειρική σόδα στον κάδο των σκουπιδιών για να εξουδετερώσεις τυχόν μυρωδιές από λάδι ή φαγητό.
-
Ξύδι για εξουδετέρωση οσμών
- Βάλε ένα μπολ με ξύδι κοντά στην κουζίνα. Το ξύδι απορροφά τη μυρωδιά της τηγανίλας.
- Αν έχεις έντονη μυρωδιά, μπορείς να βράσεις λίγο ξύδι με νερό σε χαμηλή φωτιά.
-
Καθάρισμα της κουζίνας αμέσως
- Σκούπισε τον πάγκο και την κουζίνα με ένα πανί βρεγμένο με νερό και ξύδι ή νερό με λεμόνι.
- Αν το λάδι έχει πιτσιλίσει σε τοίχους ή συσκευές, καθάρισέ το αμέσως με σαπούνι πιάτων και ζεστό νερό.
Πρόσθετα κόλπα για πιο γρήγορη απομάκρυνση της μυρωδιάς
- Καφές: Άφησε ένα μπολ με φρεσκοαλεσμένο καφέ ή χρησιμοποιημένο κατακάθι. Ο καφές απορροφά τις δυσάρεστες μυρωδιές.
- Κεριά ή αρωματικά sticks: Ανάβοντας ένα κερί με άρωμα εσπεριδοειδών ή κανέλας, μπορείς να καλύψεις τη μυρωδιά της τηγανίλας.
- Ψήσιμο στο φούρνο: Αν έχεις χρόνο, βάλε λίγη βανίλια ή κανέλα σε ένα ταψί και ζέστανέ τα στον φούρνο στους 100°C για 15-20 λεπτά. Ο αέρας θα γεμίσει με ευχάριστη μυρωδιά.

Πρόληψη πριν το τηγάνισμα
- Κλείσε πόρτες προς άλλα δωμάτια για να μη μεταφερθεί η μυρωδιά σε όλο το σπίτι.
- Άνοιξε απορροφητήρα και παράθυρα πριν ξεκινήσεις το τηγάνισμα.
- Χρησιμοποίησε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα για να μειώσεις το πιτσίλισμα λαδιού.
- Βάλε λίγο ξύδι ή φύλλα δάφνης στο λάδι πριν το τηγάνισμα για να μειώσεις την έντονη μυρωδιά.
Με αυτά τα κόλπα, η τηγανίλα θα φύγει γρήγορα και η κουζίνα σου θα μυρίζει ξανά φρεσκάδα!

