5 Δεκεμβρίου 2025

Πώς να μετατρέψεις τη λαγάνα που περίσσεψε σε πεντανόστιμες μπρουσκέτες


Σου περίσσεψε λαγάνα από την Καθαρά Δευτέρα; Μην την αφήσεις να πάει χαμένη! Μεταμόρφωσέ την σε πεντανόστιμες μπρουσκέτες, συνδυάζοντάς τη με ελληνικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση. Αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα!

Υλικά για τις μπρουσκέτες (για 4 άτομα)

  • 4 φέτες λαγάνα (λίγο μπαγιατεμένη είναι ακόμα καλύτερη!)
  • 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
  • 100 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 5-6 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψε τη λαγάνα σε φέτες και ψήσε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
  3. Αν θες, τρίψε λίγο σκόρδο πάνω στις φρυγανισμένες φέτες για έξτρα άρωμα.
  4. Ρίξε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, πρόσθεσε τη φέτα και τις ελιές.
  5. Πασπάλισε με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ράντισε με ελαιόλαδο.
  6. Ξαναβάλε στον φούρνο για 5 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί η φέτα.
  7. Σέρβιρε ζεστό και απόλαυσε!

Εναλλακτικές λύσεις για τις μπρουσκέτες

  • Με χούμους & καβουρδισμένα αμύγδαλα για vegan εκδοχή.
  • Με ανθότυρο & μέλι για πιο γλυκιά απόλαυση.
  • Με πέστο βασιλικού & μοτσαρέλα για ιταλικό άρωμα.

Tips

  • Όσο πιο ξερή η λαγάνα, τόσο πιο τραγανές οι μπρουσκέτες!
  • Δοκίμασε να ψήσεις τη φέτα πριν τη βάλεις στη λαγάνα για πιο κρεμώδη υφή.
  • Συνόδευσε με λευκό κρασί ή τσίπουρο για τέλειο pairing!


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ