Σου περίσσεψε λαγάνα από την Καθαρά Δευτέρα; Μην την αφήσεις να πάει χαμένη! Μεταμόρφωσέ την σε πεντανόστιμες μπρουσκέτες, συνδυάζοντάς τη με ελληνικά υλικά που απογειώνουν τη γεύση. Αυτή η εύκολη και γρήγορη συνταγή είναι ιδανική για ορεκτικό ή ελαφρύ γεύμα!
Υλικά για τις μπρουσκέτες (για 4 άτομα)
- 4 φέτες λαγάνα (λίγο μπαγιατεμένη είναι ακόμα καλύτερη!)
- 2 ντομάτες ώριμες, τριμμένες
- 100 γρ. φέτα, τριμμένη
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 5-6 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόψε τη λαγάνα σε φέτες και ψήσε για 5-7 λεπτά μέχρι να γίνει τραγανή.
- Αν θες, τρίψε λίγο σκόρδο πάνω στις φρυγανισμένες φέτες για έξτρα άρωμα.
- Ρίξε από πάνω την τριμμένη ντομάτα, πρόσθεσε τη φέτα και τις ελιές.
- Πασπάλισε με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ράντισε με ελαιόλαδο.
- Ξαναβάλε στον φούρνο για 5 λεπτά, ίσα να ζεσταθεί η φέτα.
- Σέρβιρε ζεστό και απόλαυσε!
Εναλλακτικές λύσεις για τις μπρουσκέτες
- Με χούμους & καβουρδισμένα αμύγδαλα για vegan εκδοχή.
- Με ανθότυρο & μέλι για πιο γλυκιά απόλαυση.
- Με πέστο βασιλικού & μοτσαρέλα για ιταλικό άρωμα.
Tips
- Όσο πιο ξερή η λαγάνα, τόσο πιο τραγανές οι μπρουσκέτες!
- Δοκίμασε να ψήσεις τη φέτα πριν τη βάλεις στη λαγάνα για πιο κρεμώδη υφή.
- Συνόδευσε με λευκό κρασί ή τσίπουρο για τέλειο pairing!

