Αν λατρεύεις τη σοκολάτα και δεν μπορείς να αντισταθείς στη λαχταριστή, ρευστή καραμέλα, τότε αυτά τα muffins είναι ό,τι πρέπει για σένα! Αφράτα, πλούσια σε γεύση και με μια έκρηξη καραμέλας στο εσωτερικό τους, θα γίνουν το απόλυτο γλυκό για κάθε περίσταση. Είτε τα απολαμβάνεις με τον πρωινό σου καφέ, είτε τα μοιράζεσαι με φίλους σε ένα γλυκό διάλειμμα, ένα είναι σίγουρο – κάθε μπουκιά θα σε κάνει να θέλεις κι άλλο!
Muffins σοκολάτας με γέμιση καραμέλας – Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 20-25 λεπτά
Μερίδες: 12 muffins
Υλικά για τα muffins
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. κακάο σκόνη
- 1½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 100 γρ. ζάχαρη καστανή
- 100 γρ. ζάχαρη λευκή
- 2 αυγά
- 120 ml γάλα
- 120 ml γιαούρτι
- 100 ml ηλιέλαιο ή λιωμένο βούτυρο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Για τη γέμιση καραμέλας:
- 150 γρ. καραμέλες βουτύρου (τύπου toffee)
- 50 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
-
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνουν ρευστή καραμέλα. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
-
Προετοιμάζουμε το μείγμα: Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
-
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τις ζάχαρες, προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά.
-
Συνδυάζουμε τα υλικά: Ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
-
Γεμίζουμε τις φόρμες: Βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα στη φόρμα muffin, προσθέτουμε λίγη από την καραμέλα στο κέντρο και καλύπτουμε με λίγο ακόμα μείγμα.
-
Ψήνουμε στους 180°C για 20-25 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να είναι σταθερά στην αφή.
-
Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν τα απολαύσουμε!

