5 Δεκεμβρίου 2025

Red velvet cake – Το απόλυτο γλυκό από τα χέρια σας


Το Red Velvet Cake είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αγαπημένα γλυκά! Ο συνδυασμός της βελούδινης υφής, του ελαφρώς σοκολατένιου αρώματος και της ελαφρώς ξινής κρέμας τυριού το καθιστούν ακαταμάχητο.

Αν ψάχνεις για ένα εντυπωσιακό γλυκό που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα, τότε το Red Velvet Cake είναι η τέλεια επιλογή! Με το βαθύ κόκκινο χρώμα του και την κρεμώδη γεύση της γέμισης, είναι η ιδανική τούρτα για γενέθλια, γιορτές ή απλώς για να κακομάθεις τον εαυτό σου.

Συνταγή: Red velvet cake

Υλικά για το παντεσπάνι

  • 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι ξινόγαλα (buttermilk)
  • 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι
  • 2 κουταλιές κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά για την κρέμα τυριού

  • 250 γρ. τυρί κρέμα (cream cheese)
  • ½ φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 ½ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το κακάο.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
  4. Πρόσθεσε τα αυγά ένα-ένα και συνέχισε το χτύπημα.
  5. Ρίξε εναλλάξ το ξινόγαλα και τα στερεά υλικά στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά.
  6. Πρόσθεσε το ξίδι, τη βανίλια και το κόκκινο χρώμα και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  7. Μοίρασε το μείγμα σε δύο ταψάκια διαμέτρου 20 εκ. και ψήσε για 30-35 λεπτά.
  8. Άφησε τα παντεσπάνια να κρυώσουν εντελώς.

Για την κρέμα τυριού

  1. Χτύπησε το τυρί κρέμα και το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρεμώδη.
  2. Πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα.

Συναρμολόγηση

  1. Τοποθέτησε το πρώτο παντεσπάνι σε μια πιατέλα και άπλωσε μια στρώση κρέμας.
  2. Πρόσθεσε το δεύτερο παντεσπάνι και κάλυψε όλη την τούρτα με την κρέμα.
  3. Διακόσμησε με τριμμένο παντεσπάνι ή κόκκινα φρούτα.

Χρόνος παρασκευής

  • Προετοιμασία: 20 λεπτά
  • Ψήσιμο: 35 λεπτά
  • Συναρμολόγηση: 15 λεπτά
  • Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά

Tips για τέλειο redd velvet cake

  • Χρησιμοποίησε ξινόγαλα: Αν δεν έχεις, μπορείς να φτιάξεις ανακατεύοντας 1 φλιτζάνι γάλα με 1 κουταλιά ξίδι.
  • Μην παραψήσεις το κέικ: Για να παραμείνει ζουμερό, έλεγξε με μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του.
  • Άφησε τα παντεσπάνια να κρυώσουν: Αν τα συναρμολογήσεις ζεστά, η κρέμα θα λιώσει.
  • Αποθήκευση: Μπορείς να το διατηρήσεις στο ψυγείο για 3-4 ημέρες.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ