Πράγματα που μεγαλώσαμε υπερβολικά για να ασχολούμαστε


Όσο μεγαλώνεις, μαθαίνεις. Όσο μεγαλώνεις, συμβαίνουν διάφορες διεργασίες στον εγκέφαλό σου, που σου μαθαίνουν τι μπορείς και δεν μπορείς πλέον να κάνεις. Ή με τι αξίζει ή όχι να ασχοληθείς. Και επειδή εμάς γενικά μας αρέσει να ακούμε τον εαυτό μας όταν μας μιλάει, φτιάξαμε μια λίστα με τα πράγματα που ειλικρινά κουραστήκαμε να τους αφιερώνουμε τον πολύτιμο χρόνο μας.

Επειδή ο χρόνος είναι χρήμα, και το χρήμα κινεί τον κόσμο, και ο κόσμος βασίζεται στους ενήλικες για να βγάζουν χρήμα και να τον κινούν, και τελευταία νιώθουμε πολύ ενήλικες. Ή κάτι τέτοιο. Δεν ξέρουμε. Έχουμε πάθει κι έχουμε μάθει. Το σημαντικό είναι ότι μετά από αυτό το κείμενο, λογικά θα νιώθεις κι εσύ ότι ήρθε η ώρα για καλές αλλαγές.

Τέρμα τα τρελά μεθύσια
Ίσως να δεχτούμε ένα τρελό μεθύσι, πολύ περιστασιακά; Μία, δύο φορές τον χρόνο; Άντε, το εξάμηνο, για να μας βγει πιο ομαλά η μετάβαση. Αλλά πλέον αναγνωρίζουμε ότι ο οργανισμός μας ΥΠΟΦΕΡΕΙ και πεθαίνει λίγο περισσότερο με κάθε hangover, οπότε την επόμενη φορά που θα μας δεις έξω, θα ήμαστε σίγουρα πιο νηφάλιοι απ’ ό,τι μας θυμόσουν.

Τέρμα και τα τρελά ξενύχτια
Επειδή μερικές φορές έτυχε να ξυπνήσουμε νωρίς και να συνειδητοποιήσουμε ότι η μέρα όντως πάει καλύτερα αν σηκωθείς με την αυγούλα, φτιάξεις ένα πρωινό, κάνεις κι ένα ντουζάκι με την ησυχία σου. Οπότε τώρα θέλουμε να το κάνουμε πιο συχνό φαινόμενο. Καληνύχτα.

Τέρμα στις εξόδους χωρίς πλάνο
Πώς είπατε; Θα βγούμε; Εντάξει. Αν όμως δεν ξέρετε ακόμα πού θα πάμε, δεν θέλουμε να συμμετέχουμε. Οι εποχές που ήμασταν εντάξει να περπατάμε μία και δύο ώρες πάνω-κάτω στην πόλη, προσπαθώντας να βρούμε το μπαρ-χρυσή-τομή έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Είτε καλέστε μας κάπου συγκεκριμένα, είτε αφήστε την τοποθεσία πάνω μας. Να ξεροσταλιάζουμε μέχρι τις δώδεκα για να βρούμε κάτι που να έχει τραπέζι, αλλά να μην είναι και μίζερα άδειο, αλλά να παίζει και ωραία μουσική, όχι, όχι τέτοια μουσική… ναι, δεν πρόκειται.

Τέρμα στις γκομενικές γκρίνιες
Ξέρεις τι θέλεις από την ερωτική σου ζωή; Τέλεια, ψάξε να το βρεις. Μίλα ειλικρινά. Μην παίζεις παιχνίδια, και κυρίως σταμάτα να αφιερώνεις τον χρόνο σου σε άτομα που θέλουν να παίξουν παιχνίδια. Καλά τα χαζοκαψουρέματα και τα ξεφτιλίκια όταν είσαι είκοσι, αλλά θα σου θυμίσουμε ότι δεν είσαι είκοσι. Φέρσου αναλόγως (και μάθε να το απαιτείς αυτό κι από τους άλλους).

Τέρμα στους ξερόλες
Εδώ δεν θα το αναλύσουμε, επειδή όσο περισσότερο το αναλύουμε, τόσο περισσότερο νευριάζουμε. Ανθρώπους που τα “ξέρουν όλα” και που δεν παραδέχονται ποτέ ότι έκαναν λάθος, δεν τους θέλουμε. Αντίο για πάντα.

Τέρμα στους αγενείς ανθρώπους, γενικά
Αγενείς με σερβιτόρους, αγενείς με μειονότητες, αγενείς στο αστικό—δεν μας νοιάζει το πλαίσιο στο οποίο έγινες αγενής. Μας νοιάζει απλά να μείνεις όσο πιο μακριά μας γίνεται, εσύ και η ενέργειά σου. Ένα από τα μεγαλύτερα δείγματα ενηλικίωσης είναι να ξέρεις πότε πρέπει να χαμογελάσεις—και η απάντηση είναι συχνά, επειδή το χαμόγελο είναι διπλωματία και η διπλωματία σώζει ζωές. Η αγένεια, από την άλλη, τις καταστρέφει.

Τέρμα στην ανάγκη να φαινόμαστε κουλ
…Είμαστε κουλ, αν θες να ξέρεις. Και νιώθουμε κουλ, και δεν έχουμε την ανάγκη να το αποδείξουμε σε κανέναν. Είμαστε ο εαυτός μας, και δεν μας αφορά τίποτα άλλο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ