Γιατί είναι απαραίτητο το ζέσταμα πριν από την προπόνηση;


Tο ζέσταμα πριν από την προπόνηση είναι κάτι που δεν πρέπει να αμελείς. Είναι σημαντικό να το θεωρείς εξίσου σημαντικό με τις υπόλοιπες ασκήσεις γιατί, πολύ απλά, σε βοηθά να πετύχεις καλύτερα τα αποτελέσματα που θέλεις αλλά και σε γλιτώνει και από τραυματισμούς.

Εάν απορείς όμως για το τι χρειάζεται μία σωστή προθέρμανση, εμείς σου δείχνουμε κάποιες απλές ασκήσεις που μπορείς να κάνεις, ώστε να είναι το σώμα σου έτοιμο για το κύριο μέρος της προπόνησής σου.

Ασκήσεις για ζέσταμα πριν από την προπόνηση

Ζέσταμα ώμων

Σήκωσε το χέρι σου και πέρασέ το μπροστά από το στήθος σου. Με το άλλο χέρι πιέζεις μπροστά στο στήθος σου και το ίδιο κάνεις και με το άλλο χέρι.

Ζέσταμα τρικέφαλου

Σήκωσε και λύγισε το ένα χέρι πίσω από το κεφάλι σου και με το άλλο χέρι πίεσέ το προς τα πίσω. Φυσικά, το ίδιο κάνεις και για το άλλο χέρι.

Ζέσταμα τετρακέφαλου

Σε όρθια στάση τραβάς το ένα σου πόδι, λυγίζοντάς το, προς τα πίσω και κράτα το με το αντίστοιχο χέρι. Το ίδιο κάνεις και για το άλλο πόδι.

Επιτόπιο τρέξιμο

Τρέξε για περίπου 3 λεπτά, σηκώνοντας 20 ή και παραπάνω εκατοστά τα πόδια από το έδαφος.

Προσοχή: να πατάς χαλαρά στα δάχτυλα των ποδιών για να μην προκαλέσεις τράβηγμα στις γάμπες σου.

Κύκλοι με τα χέρια

Έχοντας σε ίσια στάση το σώμα σου, άρχισε να σηκώνεις τα μπράτσα επάνω και λίγο πλάγια, διασταύρωσέ τα πάνω από το κεφάλι και ολοκλήρωσε ένα πλήρες τόξο μπροστά από το σώμα.

Αυτό μπορείς να το κάνεις αυξάνοντας σιγά σιγά τη ταχύτητα και μετά πραγματοποιείς την ίδια διαδικασία και αντίστροφα.

Άγγιγμα των δαχτύλων των ποδιών

Όντας σε όρθια και ίσια στάση, αρχίζεις να λυγίζεις τον κορμό του σώματος και ελαφρώς τα γόνατα, προσπαθώντας να αγγίξεις αστραγάλους και δάχτυλα ποδιών. Μετά, επιστρέφεις στην αρχική όρθια και ίσια στάση.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ