Τα μπιφτέκια γεμιστά είναι η απόλυτη απόλαυση για τους λάτρεις του κρέατος. Η γέμιση από τυρί και μπέικον κάνει τη γεύση τους ακαταμάχητη, ενώ το μίγμα των μπαχαρικών τα απογειώνει. Μπορούν να μαγειρευτούν τόσο στο φούρνο όσο και στη σχάρα, προσφέροντας μια πεντανόστιμη επιλογή για κάθε περίσταση.
Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 25-30 λεπτά
Μερίδες: 4 άτομα
Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί και μπέικον -Υλικά
Για τα μπιφτέκια:
- 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 αυγό
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
- 1/4 φλιτζανιού γάλα
- 1 μικρό κρεμμύδι (τριμμένο)
- 1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένη)
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι & πιπέρι κατά βούληση
Για τη γέμιση:
- 100 γρ. τυρί gouda ή cheddar (κομμένο σε κύβους)
- 4 φέτες μπέικον (ψημένο και ψιλοκομμένο)
Εκτέλεση:
-
Ετοιμάζουμε τον κιμά: Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 10 λεπτά ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
-
Πλάθουμε τα μπιφτέκια: Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 ίσα μέρη. Παίρνουμε ένα κομμάτι, το ανοίγουμε στην παλάμη μας και βάζουμε στη μέση λίγο τυρί και λίγο μπέικον. Σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι κιμά και πιέζουμε καλά τις άκρες για να σφραγιστεί η γέμιση.
-
Ψήσιμο:
- Στον φούρνο: Προθερμαίνουμε στους 200°C και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
- Στη σχάρα: Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
-
Σερβίρισμα: Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με σαλάτα ή πατάτες.
Tips για το τέλειο αποτέλεσμα:
- Για ακόμα πιο ζουμερά μπιφτέκια, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο στο μίγμα του κιμά.
- Για έντονη γεύση, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καπνιστό τυρί ή μπλε τυρί.
- Αν θέλουμε crispy αποτέλεσμα, μπορούμε να τυλίξουμε κάθε μπιφτέκι με μία φέτα μπέικον πριν το ψήσιμο!

