ΑΣΕΠ – Προσλήψεις: Έρχονται 17.000 νέες θέσεις στο Δημόσιο – Πότε ανοίγουν οι προκηρύξεις


Αυτό το μήνα ξεκλειδώνουν οι προσλήψεις τομέα της υγείας, με την προκήρυξη 1.116 θέσεων τακτικού προσωπικού σε διάφορους φορείς

Ανάσα για πολλούς ανέργους θα προσφέρει το 2019 αφού με μια σειρά προκηρύξεων θα ανοίξουν μέσα στη χρονιά 17.000 θέσεις εργασίας στο δημόσιο, με το βάρος να πέφτει στους ευαίσθητους τομείς της παιδείας και της υγείας.

Τόσο η εφαρμογή του κανόνα, μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, όσο και ο δημοσιονομικός χώρος που έχει δημιουργηθεί, ανοίγουν το δρόμο για μια σειρά προσλήψεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία το 2018 είχαμε 9.040 αποχωρήσεις και θα γίνει ανάλογος αριθμός προσλήψεων το 2019. Ταυτόχρονα λόγω του δημοσιονομικού χώρου θα πραγματοποιηθούν επιπλέον 4.500 προσλήψεις για την ειδική αγωγή και 3.200 για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης έχει την ευθύνη για την υλοποίηση ενός ευρύτερου προγράμματος και ήδη έχουν βγει οι πρώτες προκηρύξεις. Όπως δήλωσε «όλες οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και είναι εφικτές διότι πετύχαμε την επαναφορά του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε αποχώρηση, όταν η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να επιστρέψουμε στο μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ