Τα νιόκι είναι ένα από τα πιο λαχταριστά ιταλικά ζυμαρικά και μπορούν να γίνουν μέσα σε λίγα λεπτά! Αυτή η συνταγή συνδυάζει νιόκι με μια απλή αλλά απίστευτα γευστική σάλτσα βουτύρου και σκόρδου, προσφέροντας ένα πιάτο που θα λατρέψουν όλοι.
Αν ψάχνεις για ένα εύκολο, γρήγορο και γευστικό πιάτο που μοιάζει «γκουρμέ» αλλά φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά, τότε αυτή η συνταγή είναι για σένα. Νόστιμα νιόκι που λιώνουν στο στόμα, με μια αρωματική σάλτσα βουτύρου και σκόρδου – απλά τέλειο!
- Νιόκι με σάλτσα βουτύρου & σκόρδου – Υλικά (για 2-3 άτομα)
- 500γρ νιόκι
- 50γρ βούτυρο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 50γρ παρμεζάνα, τριμμένη
- ½ κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι (ή ρίγανη)
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά, μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια.
- Τα στραγγίζουμε.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και σωτάρουμε για 1 λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
- Ρίχνουμε τα νιόκι και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και το λεμόνι (αν θέλουμε).
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως!
Tips
- Αν θες πιο πλούσια γεύση, μπορείς να προσθέσεις λίγο μπέικον ή μανιτάρια.
- Αντί για θυμάρι, μπορείς να βάλεις φρέσκο βασιλικό ή φασκόμηλο.
- Προσθέτοντας μια κουταλιά κρέμα γάλακτος στο τέλος, θα έχεις ακόμα πιο βελούδινη σάλτσα.

