5 Δεκεμβρίου 2025

Μπισκότα με σοκολάτα και μέλι


Υπάρχει κάτι πιο απολαυστικό από ένα τραγανό μπισκότο που λιώνει στο στόμα; Αυτή η συνταγή συνδυάζει τη βαθιά γεύση της σοκολάτας με τη φυσική γλυκύτητα του μελιού, δημιουργώντας μπισκότα που είναι συγχρόνως μαλακά και ελαφρώς τραγανά στις άκρες. Το μέλι δίνει μια διακριτική αρωματική νότα και μια υγιεινή εναλλακτική στη ζάχαρη, ενώ η λιωμένη σοκολάτα τα κάνει απλά ακαταμάχητα! Ιδανικά για συνοδεία με καφέ ή τσάι, για ένα γρήγορο σνακ ή ακόμα και για να τα χαρίσεις σε αγαπημένα σου πρόσωπα. Δοκίμασέ τα και θα γίνουν η νέα σου αγαπημένη λιχουδιά!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά
  • Χρόνος ψησίματος: 12-15 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά
  • Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Θρεπτική αξία (ανά μπισκότο, περίπου 30 γρ.)

  • Θερμίδες: 140 kcal
  • Υδατάνθρακες: 18 γρ.
  • Πρωτεΐνη: 2 γρ.
  • Λιπαρά: 7 γρ.

Μπισκότα με σοκολάτα και μέλι- Υλικά (για περίπου 20 τεμάχια)

  • 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 120 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση

  • Προετοιμασία:
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  • Ανάμειξη υγρών υλικών:
    Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Προσθήκη στερεών υλικών:
    Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
  • Προσθήκη σοκολάτας:
    Ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
  • Διαμόρφωση και ψήσιμο:
    Με ένα κουτάλι, σχηματίζουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη και τις τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  • Αφήνουμε να κρυώσουν:
    Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά στο ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε σχάρα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ