28 Απριλίου 2025

Ισπανία: Συναγερμός για τις πλημμύρες – Αγνοείται ζευγάρι που παρασύρθηκε από τα νερά στη Σεβίλλη


Η Ισπανία δοκιμάζεται ξανά από «κύμα» κακοκαιρίας, που έχει φέρει τόνους νερού στα νότια της χώρας. Αγωνία για ζευγάρι από τη Σεβίλλη, που αγνοείται μετά την παρασύρση του αυτοκινήτου τους από τα ορμητικά νερά, στη Σεβίλλη.

Η κακοκαιρία Laurence εξακολουθεί να «σφυροκοπά» το νότιο τμήμα της Ισπανίας, αφού οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις συνεχίζονται έως αυτήν την ώρα. Οι περιοχές με τους περισσότερους τόνους νερού είναι το κέντρο, τα νότια και τα δυτικά της χερσονήσου. Συνολικά δεκαεννέα ποτάμια της Ανδαλουσίας βρίσκονται στο «κόκκινο», εκ των οποίων τα 14 στη λεκάνη του Guadalquivir.

Πυροσβέστες από το Επαρχιακό Συμβούλιο της Σεβίλλης αναζητούν ένα ζευγάρι που εξαφανίστηκε σήμερα (18/03). Πρόκειται για δύο άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο το οποίο ανετράπη αφού παρασύρθηκε από ρέμα, στην περιοχή του δρόμου που συνδέει αυτό το χωριό της Sierra Norte με το La Puebla de los Infantes.

Οι δύο επιβαίνοντες δεν βρίσκονταν μέσα στο όχημα. Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν, επίσης, 65 περιστατικά στον Δήμο Águilas της Μούρθια, ενώ, εννέα άνθρωποι διασώθηκαν από ένα φορτηγό και ένα αυτοκίνητο στο δρόμο RM–D18, κοντά στην Calarreona. Συνολικά 40 αυτοκινητόδρομοι και τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύοy έκλεισαν στην Ανδαλουσία λόγω των πλημμυρών.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ