Αντισκωρικό για μυρωδάτες ντουλάπες: 4 τρόποι για να το φτιάξετε μόνοι σας!

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να αρωματίσετε τις ντουλάπες σας και μάλιστα χωρίς να ξοδευτείτε. Δείτε μερικούς από αυτούς και διαλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα.

Μάλλινο ύφασμα Πάρτε λίγο μάλλινο ύφασμα το οποίο δεν χρειάζεστε, βρέξτε το με οινόπνευμα και αφήστε το για πέντε λεπτά μέχρι να εξατμιστεί και να στεγνώσει. Έπειτα ρίξτε του λίγο από το άρωμά σας (3 σταγόνες) και αφήστε το να στεγνώσει. Κόψτε το ύφασμα σε μικρότερα κομμάτια και βάλτε τα ανάμεσα στα ρούχα σας.

Ξύλο κέδρου

Πάρτε ξυλαράκια κέδρου και βάλτε τα μέσα στην ντουλάπα. Ο λόγος είναι πως οι σκώροι απεχθάνονται την μυρωδιά του κέδρου και έτσι δεν πρόκειται να πλησιάσουν τα ρούχα σας. Φυσικά σε κάθε αλλαγή σεζόν φροντίζετε να αλλάζετε τα ξυλαράκια και να βάζετε καινούργια.

Λεμόνι

Μια άλλη πολύ αποτελεσματική ιδέα είναι να πάρετε μερικά λεμόνια, να τα καθαρίσετε και να χρησιμοποιήσετε μόνο τις φλούδες. Κόψτε τις σε μικρά κομμάτια και αφήστε τις στον ήλιο να αποξηραθούν. Έπειτα πάρτε λίγο τούλι και τυλίξτε με αυτό τις φλούδες. Βάλτε τις μέσα στις ντουλάπες και ανάμεσα στα ρούχα σας.

Σαπούνι

Πάρτε ένα σαπούνι από αυτά που χρησιμοποιείτε για να πλένετε τα χέρια σας και τρίψτε λίγο με τον τρίφτη ή κόψτε μικρά κομματάκια. Βάλτε τα σε μικρά πουγκιά που θα βρείτε στο εμπόριο και τοποθετήστε τα ανάμεσα στα ρούχα σας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ