Το φρικτό πρόσωπο της κλιματικής αλλαγής: Θαλάσσιοι ίπποι οδηγούνται σε θάνατο


Αίσθηση, πόνο και θλίψη έχει προκαλέσει ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και που απαθανατίζει μέσα από τις σκληρές του εικόνες τις δραματικές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Την είδηση έφερε στην επιφάνεια το καινούριο ντοκιμαντέρ του Netflix με τίτλο “Ourt Planet” και έχει προκαλέσει με τον πλέον δραματικό τρόπο τα όσα συμβαίνουν στον πλανήτη μας.

Το βίντεο που κυκλοφορεί, μέρος του ντοκιμαντέρ, φωτίζει με τον πιο σκληρό τρόπο τις συνέπειες που έχει η κλιματική αλλαγή και το λιώσιμο των πάγων στα παγωμένα σημεία του Βόρειου ημισφαιρίου, και κατ’ επέκταση στη ζωή των θαλάσσιων ίππων.

Οι θαλάσσιοι ίπποι είναι εξαίρετοι δύτες, ικανοί να ψαρεύουν εκατοντάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού. Τα ογκώδη θηλαστικά χρειάζονται, όμως, τους πάγους για να γεννήσουν και να μεγαλώσουν τα μικρά τους, μακριά από τους κινδύνους του Ειρηνικού. Όταν οι πάγοι σπανίζουν, οι θαλάσσιοι ίπποι καταφεύγουν στην ξηρά για να ολοκληρώσουν την αναπαραγωγή τους. Έξω από το νερό ωστόσο, η όραση του θαλάσσιου ίππου είναι πολύ περιορισμένη.

Στο βίντεο που κυκλοφορεί διακρίνεται ένα επιβλητικό θηλαστικό που έχει οδηγηθεί στην άκρη ενός μεγάλου βράχου, αρκετά μέτρα πάνω από τη θάλασσα, εξαιτίας της τήξης των πάγων.

Λόγω όμως της περιορισμένης όρασης που έχει εκτός νερού, ο θαλάσσιος ίππος δεν αντιλαμβάνεται το υψόμετρο που βρίσκεται και καθώς επιχειρεί να κατέβει, έχοντας λανθασμένη αίσθηση, γλιστράει και βρίσκει τραγικό θάνατο.

Απόρροια αυτού του φαινομένου, είναι δεκάδες θαλάσσιοι ίπποι να χάνουν με φρικτό τρόπο τη ζωή τους, όπως βλέπουμε στις τελευταίες εικόνες του βίντεο.


ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ